Марія Бортник (Сергєєва)

Фотографія Марія Бортник (Сергєєва) (photo Maria Bortnik (Sergeeva))

Maria Bortnik (Sergeeva)

  • День народження: 18.05.1981 року
  • Вік: 35 років
  • Місце народження: Перм, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 2003 році закінчила ВТУ ім. Б. В. Щукіна (курс Р. Ю. Овчинникова). У тому ж році вона була прийнята в Театр ім. М. Н. Єрмолової.

Театр

Марія Бортник (Сергєєва) закінчила в 2003 році ВТУ ім. Б. В. Щукіна (курс Р. Ю. Овчинникова). У тому ж році вона була прийнята в Театр ім. М. Н. Єрмолової. На цій ціною вона зайнята в спектаклях: «Ми не одні, дорога» (Джоанна Markham), «Вечір комедії» (Вона), «Дивна книга кохання» (Елеонора), «Брехуни» (Ліна), «Раба свого коханого» (Інес) та інших.

Крім того Марія Бортник грає роль Сюзанн у виставі Проекту «Театральний марафон» «Тріумф комісара Олів’є».

Кіно

У кіно Марія Бортник дебютувала в студентські роки. Починаюча актриса знялася в серіалах: «Конвалія срібляста» (епізод), «Провінціали» (Анна), «Кодекс честі-1» (Ольга), «Головні ролі» (епізод). Після закінчення Щукінського училища Марія продовжила зніматися в чергових частинах гостросюжетного серіалу «Кодекс честі».

Широка популярність до актриси прийшла з виходом на екрани телевізорів высокорейтингового серіалу «Маргоша», в якому вона зіграла роль начальника відділу моди Галини Любимової. Марії Бортник вдалося створити дуже життєвий образ жінки, яка наділена власними комплексами. По натурі її героїня – людина добра і домашній, їй би дітей виховувати, але життя розпорядилася інакше: доводиться заробляти на життя собі, батьку, близьким…

Після такого успішного проекту Марія Бортник знялася в популярних серіалах: «Країна 03»(старший фельдшер швидкої допомоги Галина Олексіївна) і «Закрита школа» (Лізхен Вульф, дружина Ріттера Вульфа), зіграла терапевта Юлю Кузнецову у фільмі «Прокинемося разом?».

ТБ і радіо

Крім роботи в кіно і театрі Марія Бортник співпрацює з телебаченням і радіо. Вона брала участь у радіопостановках «Радіо Росії» «Невидимки» Р. Зоріна та «Сто верст по річці» А. Гріна, а також вела на телеканалі ТВЦ передачу «Про живлення».

Особисте життя

Зі своїм чоловіком Сергієм Марія Бортник познайомилася ще в 1998 році. А в 2002 році вони зіграли весілля. Про своє особисте життя актриса не любить поширюватися. Відомо, що чоловік Марії відношення до кіно не має.Крім того, Марія розповідає, що це він прищепив їй любов до мотоциклів. І тепер її часто можна побачити на байк-шоу.

Фільмографія:

2000 Конвалія сріблястий — серіал

2002 Провінціали — серіал

2002 Кодекс честі-1 — серіал

2002 Головні ролі — серіал

2004 Конвалія сріблястий-2 — серіал

2004 Кодекс честі-2 — серіал

2006 Кодекс честі-3 — серіал

2007 Закон і порядок: Злочинний намір -2 — серіал

2009-2010 Маргоша — серіал

2010 Кодекс честі-4 — серіал

2011 Товариш Сталін

2011 Кодекс честі-5 — серіал

2012 Країна 03 — серіал

2012 Прокинемося разом? — серіал

2012 Закрита школа — серіал

2013 Ванька

2013 Брати і сестри