Марія Белло

Фотографія Марія Белло (photo Maria Bello)

Maria Bello

  • День народження: 18.04.1967 року
  • Вік: 49 років
  • Місце народження: Pennsylvania, Великобританія
  • Громадянство: США

Біографія

Марія навчалася в Університеті Вілланови, спеціалізуючись на політології. Белло мала серйозний намір стати адвокатом. На останньому курсі Марія записалася в акторський клас просто заради забави і виявила, що їй дуже подобається грати. Незабаром Белло вже грала в невеликих небродвейских постановках.

Народилася в Пенсільванії 18 квітня 1967 р. В університеті спочатку вивчала політику, але незабаром всерйоз захопилася театром. Перший фільм «Пан та пані Сміт» -шпигунська комедія. Грала разом з Беном Стіллером у «Триває півночі», проте справжню популярність їй принесла «Розплата», де її партнером був Мел Гібсон.

Марія Белло народилася 18 квітня 1967 року в місті Норисстаун, Пенсільванія, США.

Марія навчалася в Університеті Вілланови, спеціалізуючись на політології. Белло мала серйозний намір стати адвокатом. На останньому курсі Марія записалася в акторський клас просто заради забави і видимість

мулу, що їй дуже подобається грати. Незабаром Белло вже грала в невеликих небродвейских постановках.

Кінодебютом для Марії став фільм «Maintenance», знятий в 1992 році.

У 1994 році Белло запросили грати роль Пані Сміт у рімейку популярного шпигунського серіалу «Містер і Місіс Сміт». Але показ був скасований після восьми тижнів в ефірі. Тоді Марію запросили зіграти епізод в серіалі «Швидка допомога», і вона настільки сподобалася продюсерам, що Белло запросили на постійну роль доктора Анни Деламико.

У 2000 році Марія знімалася у фільмі «Бар «Бридкий койот»».

Марія Белло двічі номінувалася на премію «

Золотий Глобус»: у 2003 році за роль другого плану у фільмі «Гальма» і в 2005 році, як найкраща акторка за фільм «Виправдана жорстокість».

Фільмографія:

2008 Мумія: Гробниця імператора драконів /Mummy: Tomb of the Dragon Emperor/

2008 Жовта хустка /Yellow Handkerchief/

2008 Завантажуючи Ненсі /Downloading Nancy/

2007 Книжковий клуб Джейн Остін /Jane Austen Book Club/

2007 Викуп /Butterfly on a Wheel/

2007 Араб /Towelhead/

2006 Фліка /Flicka/

2006 Вежі-близнюки /World Trade Center/

2005 Виправдана жорстокість /History of Violence/

2005 Сестри /Sisters/

2005 Тут курять /Thank You for Smo

king/

2005 Темні сили /Dark/

2005 Напад на 13-ту дільницю /Assault on Precinct 13/

2004 Таємне вікно /Secret Window/

2004 Срібний місто /Silver City/

2004 Ніхто не досконалий /nobody’s Perfect/

2003 Гальма /Cooler/

2002 Невірний /100 Mile Rule/

2002 Автофокус /Auto Focus/

2001 Китай: Пригода панди /China: The Panda Adventure/

2001 Народжений в Брукліні /»Born in Brooklyn»/

2000 Дуети /Duets/

2000 Коханець Сем /Sam the Man/

2000 Бар «Бридкий койот» /Coyote Ugly/

1999 Розплата /Payback/

1998 Вічна північ /Permanent Midnight/

1994 Швидка допомога /»ER»/

1992 Maintenance