Марина Стриженова

Фотографія Марина Стриженова (photo Marina Strizhenova)

Marina Strizhenova

  • День народження: 14.11.1924 року
  • Вік: 79 років
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Дата смерті: 12.05.2004 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Заслужена артистка РРФСР (1969).

Народилася 14 листопада 1924 р. в Москві. Справжнє ім’я — Маріанна, дівоче прізвище — Бебутова. У 1947 р. закінчила Московське театральне училище. З 1947 р. — актриса театру ім. Моссовєта, з 1957 р. — Театру-студії кіноактора.

У кіно з 1950 р., перша роль — Оксана Подруженко у фільмі «Щедре літо».

Була дружиною актора

Олега Стриженова. У цьому шлюбі у них народилася донька Наталя (1957-2003), теж стала актрисою (знімалася у фільмах: «Москва-Кассіопея», «І знову Аніскін», «Казки старого чарівника» та ін)

Померла в Москві 12 травня 2004 р.

Фільмографія:

1. Щедре літо — 1950 — Оксана Подруженко

2. Тарас Шевченко — 1951

3. Про

вод — 1955 — Джемма

4. Гутаперчевий хлопчик — 1957

5. Висота — 1957 — Маша

6. Фома Гордєєв — 1959

7. В твоїх руках життя — 1959

8. Сліпий музикант — 1960

9. Без страху і докору — 1962

10. Чорний бізнес — 1965

11. Третя молодість — 1965

12. Їх знали тільки в обличчя — 1966 — Адамова

13. Нічний дзвінок — 196

14. Крізь крижану млу — 1971

15. Серце Бонівура — 1969

16. Великий приборкувач — 1974

17. Шукаю мою долю — 1974

18. Капітан Немо — 1975

19. Тільки удвох — 1976

20. Відпустка за свій рахунок — 1981

21. Бережіть чоловіків! — 1982

22. Час і сім’я Конвей — 1984

23. Батьки — 1988

24. Артистка з Грибова — 1988