Маргарита Гладунко

Фотографія Маргарита Гладунко (photo Margarita Gladunko)

Margarita Gladunko

  • День народження: 29.04.1929 року
  • Вік: 67 років
  • Місце народження: Умань, Київська , Україна
  • Дата смерті: 17.05.1996 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Заслужена артистка РРФСР (1980)

Народилася 29 квітня 1929 р. в місті Умань Київської області. Справжнє ім’я — Маргарита. З 1949 р. — актриса Бердичівського драмтеатру, з 1951 р. — Тернопільської, з 1953 р. — Мінського драматичного театру ім. М. Гіркого, в 1955-60 роках — актриса Білоруського академічного театру ім. Я. Купали, з 1964 р. — актриса Театру-студії кіноактора. В кіно — з 1955 року (фільм «Зелені вогні»). Найбільш відома роль — розвідниця Олена Мазаник у фільмі «Годинник зупинилися опівночі» (1958).

Лауреат Всесоюзного кінофестивалю в номінації «Перший приз за жіночу роль» за 1959 рік. Людмила Гладунко

Померла 17 травня 1996 р. у Москві.

Дочка — актриса Театру-студії кіноактора Людмила Гладунко (р. 31.05.1947), знімалася у фільмах «Чисті ставки», «Єдина», «Нас вінчали не в церкві» та ін; її чоловік — актор і режисер Борис Токарєв, відомий за фільмами «Гарячий сніг», «Два капітана» та ін.

Фільмографія:

1.Зелені вогні -1955

2. Наші сусіди — 1957

3. Годинники зупинилися опівночі — 1958 — Олена Мазаник

4. Весняні грози — 1960

5. Повія — 1961

6. Поки фронт в обороні — 1964

7. Змова послів — 1965

8. Тридцять три — 1965

9. Я родом з дитинства — 1966

10. Прощай — 1966

11. Денні зірки — 1966

12. Перший кур’єр — 1967

13. Любов Серафима Фролова — 1968

14. Час щасливих знахідок — 1969

15. Постріл на кордоні — 1970

16. Сьоме небо — 1971

17. Райські яблучка — 1973

18. Ще не вечір — 1974

19. Контрабанда — 1974

20. На ясний вогонь — 1975

21. Довга, довга справа — 1976

22. Строгови — 1976

23. Підозрілий — 1978

24. Огарьова, 6 — 1980

25. Нас вінчали не в церкві — 1982

26. Серафим Полубес і інші жителі Землі — 1983

27. Без строку давності — 1986

28. Де знаходиться нофелет? — 1987

29. Нехай я помру, Господи… — 1988

30. Франка — дружина Хама — 1990

31. Назад в СРСР — 1991

32. Луна-парк — 1992