Людмила Глазова

Фотографія Людмила Глазова (photo Lyudmila Glazova)

Lyudmila Glazova

  • День народження: 29.08.1907 року
  • Вік: 73 року
  • Місце народження: Іжевськ, Росія
  • Дата смерті: 16.05.1981 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народилася 29 серпня 1907 р. в Іжевську. У 1930 р. закінчила акторський факультет Кінотехнікума їм. Б. Чайковського.

Народилася 29 серпня 1907 р. в Іжевську. У 1930 р. закінчила акторський факультет Кінотехнікума їм. Б. Чайковського. В кіно — з 1928 р. (піонерка Тоня у фільмі «Хочу бути льотчицею»). Працювала на кіностудіях «Детфильм», «Межрабпомфільм», «Союздетфільм», «Ленфільм» і ін. З 1957 р. — актриса Ленингра

дской студії кіноактора.

Серед ролей: лаборантка Настя («Воротар», 1936), Ольга («Навала», 1944), старший лейтенант Кутузова («Небесний » тихохода») і ін

Померла 16 травня 1981 р. в Ленінграді. Похована на Серафимівському кладовищі.

Фільмографія:

1. Хочу бути льотчицею — 1928 — Тоня

. Великі будні — 1931

3. Настуся Устинова — 1934

4. Чотири візиту Самуеля Вульфа — 1934

5. Борці — 1936

6. Воротар — 1936 — Настя, лаборантка

7. Руслан і Людмила — 1939

8. Чекай мене — 1943

9. Навала — 1944 — Ольга

10. Небесний тихоход — 1945 — старший лейтенант Кутузова

11. В т

своїх руках життя — 1959

12. Пісня про Кольцова — 1959

13. Людина з майбутнім — 1960 — Євдокія Максимівна

14. Чужа біда — 1960

15. День щастя — 1963

16. Жайворонок — 1964

17. Нуль три — 1964

18. Хочу вірити — 1965

19. Зелені ланцюжки — 1970

20. Секундомір — 1970

21. Нікчемна — 1980