Луїза Мосендз

Фотографія Луїза Мосендз (photo Luiza Mosendz)

Luiza Mosendz

  • День народження: 12.09.1960 року
  • Вік: 56 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

У кіно актриса дебютувала в 1982 році в невеликій ролі в комедії Леоніда Гайдая «Спортлото-82». Разом з Бориславом Брондуковым вони створили незабутній комічний дует. Він – все забуває директор турбази, а вона – його всезнаюча секретарка Алла Дмитрівна.

Театр

Луїза Мосендз закінчила в 1981 році ВТУ ім. М. С. Щепкіна (курс В. Б. Монахова). З 1984 року вона працює в театрі Сатири. Серед її робіт: Софія («Горі від розуму»), Дженні («Тригрошова опера»), Варя («Вишневий сад»), мадемуазель Сюпо («Орнифль»), Віра («Вийшов ангел з туману»).

Брала участь у мюзиклі «Веселі хлопці» (роль — Мама Олени), поставленим театральній антрепризою Ірини Апексімової «БалАст».

Кіно

У кіно актриса дебютувала в 1982 році в невеликій ролі в комедії Леоніда Гайдая «Спортлото-82». Разом з Бориславом Брондуковым вони створили незабутній комічний дует. Він – все забуває директор турбази, а вона – його всезнаюча секретарка Алла Дмитрівна.

Згодом Луїза Мосендз знімалася в кіно рідко, воліючи роботу в театрі. Тим не менш в пам’яті глядачів залишилися її Ліза з телеспектаклю «Сірано де Бержерак» і Лола з кримінальної драми «Катала».

Новий російський кінематограф не обійшов стороною цю цікаву актрису. У 2001 році вона зіграла роль жорстокої уголовницы Матільди в багатосерійному телефільмі «Клітка». Потім Луїза Мосендз з’явилася в образі журналістки в восьмисерійної стрічці «Льодовиковий період», а в 2005 році зіграла одну з головних ролей – оперативницу Колеснікову в серіалі «Зона».

Одна з останніх робіт актриси — примадонна оперети Анастасія Андріївна Воздвиженська у драмі Олександра Буравського «Ленінград. Місто живих».

Фільмографія:

1982 Спортлото 82

1983 Сірано де Бержерак — телеспектакль

1983 Жива пам’ять — документальний

1984 Перш, ніж розлучитися

1985 Непрофесіонали

1987 Сильніше всіх інших велінь

1989 СЕР

1989 Катала

1995 Священний вантаж / Sacred cargo (США)

2001 Клітина — серіал

2002 Льодовиковий період — серіал

2005 Зона — серіал

2007 Доросле життя дівчинки Поліни Субботіної

2007 Ленінград. Місто живих