Леван Абашидзе

Levan Abashidze

  • День народження: 22.05.1963 року
  • Вік: 29 років
  • Місце народження: Тбілісі, Грузія
  • Дата смерті: 07.09.1992 року
  • Громадянство: Грузія

Біографія

Радянський і грузинський кіноактор.

У 1985 році закінчив Тбіліський інститут театрального мистецтва ім. Шота Руставелі. Працював у Тбіліському Театрі-студії кіноактора (головний режисер Михайло Іванович Туманішвілі). Загинув вгрузинско-абхазькій війні.

Фільмографія

1994 — Браво, Джордано Бруно!

1992 — Щаслива село

1988 — Таємниця золотого брегета

1988 — Анемія — Ніка (головна роль)

1987 — Корни1987 — Гість — молодий чоловік

1986 — Ступінь

1986 — Кругообіг

1985 — Подорож молодого композитора — молодий композитор (головна роль)

1982 — Не всі комети гаснуть — Теймураз978 — Кілька інтерв’ю з особистих питань — Сандро

Призи та нагороди

Диплом журі МКФ «Молодість» (Київ, 1993) — за виконання головної ролі у фільмі «Ні, друже!» (1993, посмертно).