Лев Лемке

Фотографія Лев Лемке (photo Lev Lemke)

Lev Lemke

  • День народження: 25.08.1931 року
  • Вік: 85 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

Радянський і російський актор театру і кіно, заслужений артист Росії.

Лев Ісаакович Лемке народився 25 серпня 1931 року. Закінчив Театральне училище в Дніпропетровську в 1959 році, потім працював в Новому Московському театрі мініатюр, грав невеликі характерні ролі. У 1962 році актор переїхав до Ленінграда і почав працювати в Ленінградському театрі комедії, ставши незабаром провідним артистом трупи. Лев Лемке більше був відомий своїми сценічними роботами, крім того, він виступав з поетичними вечорами, брав участь у виїзних концертах, займався також постановочної діяльністю. Помер Лев Лемке 4 серпня 1996 року в Санкт-Петербурзі.

Двоюрідний дядько українського історика книги і мистецтва Артура Рудзицкого.

Фільмографія

1963 — Кріпосна актриса — Франсуа, балетмейстер і диригент

1964 — Поїзд милосердя — інтендант санітарного поїзда

1965 — Місто майстрів — герцог де Маликорн

1965 — Страх і відчай у Третій Імперії — Образ Автора

1966 — Сьогодні — новий атракціон — кореспондент «Вечірнього Ленінграда»

1967 — Два квитки на денний сеанс — асистент Блінова

1968 — Стара, стара казка — Тонкий

1970 — Карнавал — Геніальний детектив

1970 — Зворотної дороги немає — Соломон Беркович

1971 — Червоний дипломат. Сторінки життя Леоніда Красіна

1971 — Жартуєте? — Сергій Кузьмич

1972 — Дванадцять місяців — східний посол

1972 — Останні дні Помпеї — Козак Семен Семенович

1973 — Нові пригоди Доні і Міккі (Операція «Бегемот») — шахрай на прізвисько «Професор»

1973 — Зламана підкова — Номер Дев’ять, фіскал

1974 — Агонія — журналіст Натансон

1974 — Блокада — Зальцман, директор заводу Кірова

1974 — Царевич Проша — найманий вбивця герцога Дердидаса

1975 — Полковник у відставці — вчитель, батько Анатолія

1976 — Марк Твен проти — Джо Гудмен, редактор газети «Ентерпрайз» у Вірджинії

1977 — Друга спроба Віктора Крохіна — Ігор Васильович, сусід Крохиных по комуналці

1977 — Золота міна — Ілля Дроздовський, власник колишньої дачі Бруновых

1978 — Захудалое королівство

1979 — Троє в човні, не рахуючи собаки — дідок зі слуховим ріжком

1980 — Ленінградці, діти мої… — Наум Маркович, працівник дитячого евакопункту

1981 — Небезпечний вік — лікар-отоларинголог

1984 — Оплески, оплески…— помічник режисера

1984 — Жінка та четверо її чоловіків

1985 — Ст. Давидов і Голіаф — лікар здоровпункту

1985 — Подвиг Одеси — дядько Ілля

1986 — Червона стріла — постачальник заводу

1986 — Лівша — міністр Кисельвроде

1986 — Михайло Ломоносов (фільм третій: «Во славу Вітчизни») — інспектор гімназії

1988 — Есперанса

1990 — Анекдоти — «Сталін» (пацієнт психіатричної клініки)

1990 — Блукаючі зірки — Шолом-Меєр Муравчик

1990 — Ворог народу — Бухарін — Л. Д. Троцький

1991 — Геній — професор Натансон, фахівець з радіо — та відеоапаратури

1991 — Джокер — Лейб зі Старого ринку, фотограф

1991 — Рогоносець — лікар-психіатр

1991 — Скандальне подія

1993 — Кодекс мовчання-2: Слід чорної риби