Лев Фенін

Фотографія Лев Фенін (photo Lev Fenin)

Lev Fenin

  • Рік народження: 1886
  • Вік: 66 років
  • Дата смерті: 18.11.1952 року в
  • Рік смерті: 1952
  • Громадянство: Росія

Біографія

Заслужений діяч мистецтв РРФСР (1935).

Народився 1886 р. у 1908 р. закінчив юридичний факультет Петербурзького університету. Одночасно навчався драматичного мистецтва у Ю. М. Юр’єва і Ст. Н. Давидова, співу у В. В. Тартакова.

Сценічну діяльність розпочав у 1904 р. в Театрі В. Ф. Коміссаржевської в Петербурзі. У 1909-17 рр. працював у театрі «Криве дзеркало» (Петербург). У 1922 р. поступив в московський Камерни

й театр, де працював до 1937 р.

Сценічні образи Фенина відрізнялися графічною чіткістю, деякою рассудочностью. Грав найрізноманітніші ролі: від трагічного образу старого Кабота («Любов під в’язами» о’ніла) до гротескових ролей в оперетах. Кращі ролі: Мурзук («Жірофле-Жірофля» Лекока), Король («Розіта» Глеби), Брозерио («День і ніч» Лекока), Ріст («Сироко» Підлог

інкіна), Пічем («Опера жебраків» Брехта та Вейля), Пивоваров («Невідомі солдати» Первомайського), Цезар («Єгипетські ночі» по Пушкіну, Шоу, Шекспіра) та ін. З 1928 р. працював у кіно. Помер у 1952 р.

Фільмографія:

1. Крижаний будинок — 1928

2. Кульгавий пан — 1928

3. Живий бог — 1934

4. Петербурзька ніч — 1934

5. Олександр Невський — 1938 — єпископ

6. Боротьба триває — 1938

7. Мінін і Пожарський — 1939 — поручик Шмідт

8. Загибель «Орла» — 1940

9. Миклухо-Маклай — 1947

10. Молода гвардія — 1948 — Тюленін-батько

11. Костянтин Заслонів — 1949

12. У мирні дні — 1950

13. Мусоргський

14. Секретна місія — 1950 — Люнес

15. Спортивна честь — 1951

16. Садко — 1952 — вождь варягів

17. Адмірал Ушаков — 1953 — Роберт Енслі