Лара Чаклин

Фотографія Лара Чаклин (photo Lara Chaklin)

Lara Chaklin

  • День народження: 18.08.1972 року
  • Вік: 44 роки
  • Громадянство: Росія
  • Оригінальне ім’я: Лариса Шатило
  • Original name: Larisa Shatilo

Біографія

У 1997 році Лара Чаклин закінчила РАТІ, майстерню А. Бородіна. Протягом трьох років молода актриса грала на сцені Російського Академічного Молодіжного Театру.

Секрет псевдоніма

Глядачам кіно і театру Лариса Шатило відома як актриса Лара Чаклин. По суті справи це не зовсім-то і псевдонім. Лара – скорочене від Лариси, а Чаклин – сама, що ні є, справжнє прізвище її батька і діда. Як каже сама актриса: «Просто вирішила повернутися до свого коріння. Для співзвучності я прибрала з кінця букву «а». На мій погляд, поєднання Лара Чаклин більш співзвучне, ніж Лара Чаклина».

Театр

У 1997 році Лара Чаклин закінчила РАТІ, майстерню А. Бородіна. Протягом трьох років молода актриса грала на сцені Російського Академічного Молодіжного Театру. Ролі були різні: собака Юка в дитячому спектаклі «Жили-були…», Поліна Раскольникова в «Злочині і покаранні» Достоєвського, В

есна у казці «Шаман і Снігуронька» (за творами М. Островського і Ст. Хлєбнікова), пані Юлькевич у виставі «Мораль пані Дульської», пані Франк у виставі «Щоденник Анни Франк»…

У наступні роки Лара Чаклин виступала на сценах театру «АпАРТе» (2000 р, «Сахалінська дружина», роль Ольги) і Центрального театру російської армії (2003 р, «садок Вишневий», роль Олени; 2004 р, «Старий холостяк, або Розпусники»). Вистава «Сахалінська дружина» в 2002 році був екранізований.

Кіно

У кіно Лара Чаклин знімається з 2001 року. Спочатку їй діставалися епізодичні ролі. Першою великою роботою актриси на екрані стала роль в серіалі «Зона», в основу якого лягли реальні події тюремного життя. Лара Чаклин зіграв

а доктора Марину Шверник, жінку видну, з характером. Сама актриса зізнається, що багато в образ її героїні вніс творець серіалу Петро Штейн: «Він давав мені наводку. І відштовхуючись від того, як він побачив її, виходили ті ситуації та вчинки, які ми бачили на екрані».

Після «Зони» до Скрині Чаклин прийшла перша популярність. Не сказати, що вона стала супер популярної, але на вулиці її нерідко стали впізнавати. Потім послідували ролі в рейтингових серіалах: «Лікарська таємниця» (паралізована пацієнтка Юлія Русанова), «Особисте життя доктора Селіванової» (Єлизавета Карпова), «Атлантида» (Олена, вагітна коханка Петра Андрєєва), «Чемпіон» (Ольга Бондаренко), «Руда» (Ірина). Додало популярності актрисі і участь у 2009 році в серіалі «Кремлівські курсанти», де вона зіграла психолога Маргариту Сергіївну Коптель.

Фільмографія:

2001 101-й кілометр

2002 Сахалінська дружина — фільм-спектакль

2002 Дронго — серіал

2002 Дві долі — серіал

2003 Адвокат-1 — серіал

2004 Близнюки — серіал

2004-2008 Шпигунські ігри

2005 Полювання на асфальті — серіал

2005 Зона — серіал

2005 Аеропорт — серіал

2006 У ритмі танго

2006 Молоді і злі — серіал

2006 Лікарська таємниця — серіал

2007 Дух / Spirit (Великобританія-Росія) — короткометражний

2007 Нічні сестри

2007 Особисте життя доктора Селіванової — серіал

2007-2008 Атлантида — серіал

2008 Чемпіон — серіал

2008-2009 Руда — серіал

2009 Кремлівські курсанти — серіал