Ігор Верник

Фотографія Ігор Верник (photo Igor Vernik)

Igor Vernik

  • День народження: 11.10.1963 року
  • Вік: 53 роки
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Заслужений артист РФ (1999).

Лауреат Всеукраїнського фестивалю авторської пісні ім. Ст. Грушина (1997).

Дитинство. Захоплення музикою

Ігор Верник народився 11 жовтня 1963 року в Москві. Тато – Еміль Верник — знаменитий режисер — постановник радіовистав, а мама — працювала педагогом в музичній школі. Вона і прищепила любов до музики дітям.

З шести років Ігоря і його брата Вадика віддали в музичну школу по класу фортепіано. Після семи років навчання Ігоря перевели у восьмий клас, як «особливо обдарованого». Зазвичай у восьмому класі навчаються ті, хто збирається займатися музикою професійно, але Ігор вже тоді знав, що кар’єра піаніста не для нього. Він зізнається: «З моїм непосидючим характером нескінченне повторення гам викликало у мене майже фізичну зубний біль…»

Ігор поступив в Школу-Студію МХАТ на курс В. Тарханова, але захоплюватися музикою не перестав, продовжуючи писати пісні.

Театр

У 1984 році Ігор Вернмк закінчив Школу-студію МХАТ, а два роки потому Олег Єфремов запросив молодого актора в МХАТ імені А. П. Чехова. На сцені цього театру Ігор Верник грав у виставах: «Тартюф» (Дамис), «Портрет» (Психіатр), «Варвари» (Дробязгин), «Іванов» (Боркин), «Яма» (Лихонін).

Серед останніх робіт актора – ролі у виставах: «Кабала святош», «Новий американець», «Ретро», «Татуйована троянда», «Ундіна».

Крім театру, Ігор Верник робіт

ал і на радіо. У 1998-99 роках їм було поставлено 15-тисерийный монорадиоспектакль «Капітанська дочка».

Шоумен

Широкому глядачеві Ігор Верник став відомий, насамперед, як шоумен. У 1992 році він став працювати на РТР в якості автора і ведучого програми «Річок-тайм». З 1993-го по 1997 рік на тому ж каналі він вів програму «Нічне життя міст світу», а з січня 1996 року, разом з братом Вадимом Верником, — ще й програму «Суботній вечір із зіркою». Для «Рег-тайму» та «Суботнього вечора» Ігор написав музику і слова титульних пісень.

У 2000 році Ігоря Верника, вже став популярним, запросили на ОРТ. Тут він вів програми «Сьоме почуття» і «Добрий ранок на першому». Останнім часом Ігор Верник був ведучим програми «Для тебе» на НТВ.

Особисте життя

Ігор Верник одружений. Історія кохання Ігоря і Маші романтична. Якось під Новий рік (30 грудня 1998р) Ігор зайшов в магазин поруч з будинком, щоб купити. Там він побачив дівчину, про яку відразу вирішив: «Це вона. Дівчина, з якою я хочу бути поруч все життя». Тим не менш, до незнайомці він не підійшов, сподіваючись, що доля подарує йому ще один шанс. Дивно, але так і сталося: приблизно через місяць він зустрів Машу в тому ж магазині. Напевно, вона теж відчувала, що в цей день щось має статися… Ігор запросив Машу, а заодно і чотирьох її подружок в кафе. А через день вона вже одна прийшла на його спектакль. Потім відбулося ще одне побачення, після якого вони вже не розлучалися…

У 1999 році у Ігоря та Марії народився син Григорій, а влітку 2000 року вони офіційно зареєстрували свої стосунки.

Кіно

У кіно Ігор Верник знімається з початку 80-х. Довгий час йому діставалися в основному ролі другого плану. В останні роки ситуація змінилася. Верник часто з’являється в різних фільмах і серіалах, граючи різнопланові ролі. Так в серіалі «Дев’ять місяців» глядачі побачили його в ролі ошуканого чоловіка, в мюзиклі Василя Пічула «Кінофестиваль або портвейн Ейзенштейна» — як голлівудської зірки, а в повнометражній стрічці Всеволода Плоткіна «Ліфт» Ігор Верник зіграв маніяка-вбивцю.

Одна з кращих робіт актора – роль в серіалі Всеволода Плоткіна і Олександра Стефановича «Час жорстоких». В цьому телефільмі Ігор Верник зіграв сміливого і непідкупного капітана міліції Анохіна. Сам актор так описує свого персонажа: «Мій герой — сильна людина, але він не просто добре стріляє і знає бойові прийоми. Він вміє думати, володіє тонкою інтуїцією і найголовніше — душею. Анохін не боїться бути слабким, безглуздим, коли стикається з таким всепоглинаючим почуттям, як любов». Крім того, Ігор Верник додає: «Ця роль, про яку, можна сказати, я мріяв з дитинства. Адже кожен хлопець хоче опинитися в образі відважного ковбоя, мужньої людини, що бореться зі злом. А потім, коли я почав працювати в акторській професії, мені доводилося грати самих різних негідників, покидьків, найманих убивць, коханців-зрадників…»

Фільмографія:

1980 Призиваються навесні

1984 Білий кінь — не моє горе

1985 Батальйони просять вогню

1986 Ягуар

1987 Мегре у міністра

1990 Скажений автобус

1990 Полювання на сутенера

1992 – 94 Горячев та інші — серіал

1993 Розкол

1994 Майстер і Маргарита

1994 Зроби мені боляче

1995 На розі, у Патріарших… — серіал

1995 Орел і решка

1997 Новітні пригоди Буратіно

1998 Чехів і До — серіал

1998 Знайомтеся, Ленні Брюс

1999 $8 1/2 (Вісім з половиною доларів)

2000 Любовь.Ru — серіал

2001 Господар Імперії

2002 Впасти вгору

2002 Чоловіча робота-2 — серіал

2003 Головні ролі — серіал

2004 Час жорстоких — серіал

2004 Життя – поле для полювання

2006 Ліфт

2005 Пропащі шахраї

2005 Кінофестиваль або портвейн Ейзенштейна — мюзикл

2005 Дев’ять місяців — серіал

2005 Капітанські діти

2006 Агонія страху