Ганна Троянська

Фотографія Ганна Троянська (photo Anna Troyanskaya)

Anna Troyanskaya

  • Рік народження: 1982
  • Вік: 33 роки
  • Місце народження: Серпухов, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Вона закінчує в 2009 році school of Acting Bernard Hiller, в 2010-му — Курси режисерів і сценаристів А. Н. Мітти, в 2011-му — New York film academy, в 2012-м — Lee Strasberg film&theatre institute. Бере участь у міжнародному семінарі, присвяченому методом Михайла Чехова, що проходить у 2010 році в Лос-Анжелесі.

Нагороджена Медаллю Ан.Чехова за творчу експериментальність (2010)

Лауреат Премії американської академії кінематографічних мистецтв і наук за заслуги (Academy Awards of merit) (2011, за фільм «Страх і трепет»)

Освіта

Ганна Троянська народилася в Підмосков’ї, в місті Серпухові. У дитинстві паралельно із звичайним освітою дівчинка отримала і музичне – вона закінчила музичну школу по класу фортепіано і вокалу.

Після закінчення школи Ганна Троянська навчалася в Модельній школі Андрія Макеєнко при модельному агентстві «Президент-Rumodels», в 2003 році закінчила Школу телебачення «Останкіно» (факультет телерадиоведущей). Потім було навчання в РАТІ (майстерня Анатолія Васильєва) та в Інституті музичної пластики і драми (акторський факультет). Після чого в 2006 році Ганна Троянська стала актрисою Майстерні Анатолія Васильєва. Вона брала участь у виставах:«Скажені гроші» (Лідія), «Рідненькі мої» (Лариса), «Ця свиня Морен» (Анриэтт).

Не зупиняючись на досягнутому, Ганна Троянська продовжує удосконалювати свою акторську майстерність. Вона закінчує в 2009 році school of Acting Bernard Hiller, в 2010-му — Курси режисерів і сценаристів А. Н. Мітти, в 2011-му — New York film academy, в 2012-м — Lee Strasberg film&theatre institute. Бере участь у міжнародному семінарі, присвяченому методом Михайла Чехова, що проходить у 2010 році в Лос-Анжелесі.

Актриса

У кіно Ганна Троянська дебютувала в 2002 році епізодичними ролями у серіалі «Бригада» і фільмі «Лінія захисту». У наступні роки вона періодично з’являлася в різних фільмах і серіалах, виконуючи ролі другого плану: Катя в одній з серій серіалу «Щасливі разом», Олеся в драмі «Капкан», Белла в серіалі «Глухар», Ольга в серіалі «Детективи», Ніна в серіалі «Вольф Мессінг: хто Бачив крізь час» та ін.

З часом приходять і головні ролі в картині режисера Олега Макурина «Недокуренная сигарета», у фільмі режисера Гаутберга «Мара, яка сміється», у фільмі режисера Р. Чемонина «92 млинчика». Крім того актриса активно знімається у фільмах зарубіжних кінематографістів.

Режисер і продюсер

У 2010 році Анна Троянська створила свою творчу відео студію «КОНУС», спрямовану на створення авторського творчого артхаусного кінопродукту. Першим досвідом режисерсько-продюсерської діяльності для Троянської стала її короткометражка «Страх і трепет». І якщо в Росії цю роботу зустріли прохолодно, то за кордоном високо оцінили. Актриса і режисер була удостоєна медалі Ан. Чехова за творчу діяльність і престижної премії Academy Awards of merit.

У 2012 році виходять два повнометражних фільми Анни Троянської – «Чужоезло» і «Катіна любов». В останній вона також є виконавицею головної ролі.

Фільмографія:

2002 Лінія захисту

2002 Бригада — серіал

2003 Змішувач

2003 Адвокат — серіал

2006 Щасливі разом — серіал

2007 Капкан

2008 Єрмолови

2008 Глухар — серіал

2009 Детективи — серіал

2009 Вольф Мессінг: хто Бачив крізь час – серіал

2010 Недокуренная сигарета

2010 Страх і трепет – короткометражний – актриса, режисер, продюсер

2011 The great shark hunt

2011 Потвора, яка сміється

2011 92 млинчика

2011 The dinner

2011 Basement

2011 Opps! I am pregnant!

2011 Arriving

2011 Equality

2011 Happy birthday

2011 Desire

2011 My left hand man

2012 Чуже зло – актриса, режисер, продюсер

2012 Катіна любов – актриса, режисер, продюсер

2012 Не буди ЛИХО – короткометражний — режисер

2012 Дебют – короткометражний — продюсер