Ганна Старшенбаум

Фотографія Ганна Старшенбаум (photo Anna Starshenbaum)

Anna Starshenbaum

  • День народження: 26.04.1989 року
  • Вік: 27 років
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 168 см

Біографія

ГІТІС Ганна Старшенбаум так і не закінчила. У 2006 році вона кинула інститут і прийшла працювати в театр Драматургії та Режисури Олексія Казанцева і Михайла Рощина. Там вона була зайнята в спектаклях: «Ваал» (Йоганна) і «ОЗ» (Марья).

Початок

Ганна Старшенбаум народилася і виросла в Москві. Кар’єру актриси дівчина почала у віці 14 років, коли вона кинула школу і вступила в театр Ст. Ст. Спесивцева. Там вона брала участь в основному в масовках і паралельно займалася в театральному класі.

У 2004 році Ганна Старшенбаум надійшла на естрадний факультет Гітісу, в майстерню Володимира Назарова. Незабаром відбувся її дебют на кіноекрані — вона знялася в невеликій ролі в картині Володимира Назарова «Продається детектор брехні». Потім послідували ролі в серіалах «Кулагін і партнери» (Юлія Голубєва) і «Приречена стати зіркою» (вагітна дівчинка).

Театр

ГІТІС Ганна Старшенбаум так і не закінчила. У 2006 році вона кинула інститут і прийшла працювати в театр Драматургії та Режисури Олексія Казанцева і Михайла Рощина. Там вона була зайнята в спектаклях: «Ваал» (Йоганна) і «ОЗ» (Марья).

Крім того, актриса співпрацювала з Театром.doc. У 2007 році вона зіграла роль Агнесс у виставі «Факін Омуль».

Кіно. Перші великі роботи

Першою серйозною роботою Анна Старшенбаум в кіно стала головна роль у фільмі Леоніда Рибакова «Скажи Лео» (2008), що розповідає про проблеми сучасної молоді. Картина, яка стала Лауреатом фестивалю «Меридіани Тихого» 2008 року в номінації Приз глядацьких симпатій за Кращий Російський фільм, тим не менш, викликала полярні думки у глядачів. Були як захоплені, так і принизливі відгуки. Сама ж актриса в одному з інтерв’ю висловилася з приводу тієї роботи і зовсім дуже різко: «…про цей фільм я навіть згадувати не хочу — х…рня повна. Пам’ятаю, я давала інтерв’ю і сказала, що мені шкода, що я знялася в цьому фільмі: перший крок — і така ж…па!»

Рік потому Ганна Старшенбаум взяла участь у популярному серіалі «Любов — не те, що здається». Примітно те, що її героїня Алла Славуткина в сценарії була прописана, як худа, чорнява і дуже стервозна дівчина. Проте в процесі роботи над образом від прописаної стерви не залишилося і сліду. Її героїня стала м’якше, цікавіше, хоча за раніше вчиняла не завжди привабливі вчинки. Актриса зізнається: «зізнаюся Чесно, ця Аллочка з серіалу «Любов – не те, що здається» – одна з найбільш складних моїх ролей. Мені постійно доводилося виправдовувати її для себе: ну чому вона так себе веде? Загалом впоралися з гріхом навпіл!»

Змінити амплуа…

Кажучи відверто, чоловічу частину глядацької аудиторії залучають Анна Старшенбаум крім усього іншого і її форми. Тому-то режисери так прагнули позбавити актрису в кадрі. Такі сцени промайнули і в «Скажи Лео», і в «Дітей до 16…», і «Столиці гріха». Крім усього іншого в якийсь момент перекіс у бік ролей дивних і сексуально стурбованих дівчат. Це актрису ніяк не влаштовувало. Знявшись (і досить вдало) у 2009 році у відвертій сесії в чоловічому журналі MAXIM, вона безповоротно вирішила закрити цю тему.

Так в мелодрамі Ольги Субботіної «Про любоff» (2010) її героїнею стала приємна дівчина секретарка Оленка. Потім послідували: психолог Поліна детективної комедії «Два пістолети» (2011), і цілком звичайна дівчина Саша в романтичній комедії Віри Сторожевої «Мій хлопець – Янгол» (2011).

Особисте життя

Ганна Старшенбаум заміжня за актором Олексієм Бардуковим. Знайомі вони давно – ще з 14 років. Ганна висловлюється про нього, як про справжнього лицаря.

Фільмографія:

2005 Продається детектор брехні

2005-2007 Приречена стати зіркою — серіал

2005-2011 Кулагін і партнери — серіал

2007 Пастка

2008 Скажи Лео

2009 Таємна варта. Смертельні ігри — серіал

2009 Одного разу буде кохання

2009 Незакінчений урок

2009 Любов — не те, що здається — серіал

2010 Дітям до 16…

2010 Школа для товстушок

2010 Столиця гріха

2010 Про любоff

2010 Москва. Центральний округ-3 — серіал

2010 Матусі

2010 Записки експедитора Таємної канцелярії

2011 Фарфорове весілля

2011 Мій хлопець — Ангел

2011 Два пістолети. Невловимий діамант (Казахстан-Росія)

2011 Два пістолети-2. Олімпіада грабіжників (Казахстан)

2012 Секс, каву