Ганна Штукатурова

Фотографія Ганна Штукатурова (photo Anna Shtukaturova)

Anna Shtukaturova

  • День народження: 11.02.1988 року
  • Вік: 28 років
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Лауреат премії 8 міжнародного фестивалю реклами «Золоте яблуко» за кращий жіночий рекламний образ роки (1998).

Телебачення

Ганна Штукатурова народилася 11 лютого 1988 року в Москві в сім’ї актриси Ірини Дериенко, відомої за фільмами «Ключі від безодні», «Тариф на любов» та ін. Завдяки мамі Аня з ранніх років бувала на знімальному майданчику. Дівчинці було шість років, коли на неї звернув увагу режисер і затвердив в рекламу майонезу Хелманс. Ганна згадує: «Пам’ятаю, напередодні зйомок у мене повинен був випасти молочний зуб. Мене попередили: «Якщо прийдеш без зуба, знімати не будемо». Вранці дивлюся в дзеркало: вивалюється! Я його якось вставила назад. Перший дубль, другий, все нормально: мажу майонезом бутерброд, кусаю його. А на третьому зуб вивалився. Я в сльози: все пропало! Але реклама все-таки вийшла. Я дуже пишалася, що сама заробила гроші».

Надалі Аня багато знімалася в іншій рекламі («Нестле», «Доярушка» та ін). В 1998 році вона була удостоєна премії на 8 міжнародному фестивалі реклами «Золоте яблуко» за кращий жіночий рекламний образ року, створений у рекламі морозива «Хованки».

Дівчинка також брала участь у «Російському проекті» Дениса Євстигнєєва (в ролику «Мама, не плач» разом з Оленою Сафоновою і Олександром Феклистовым) і в популярному дитячому киножурнале «Єралаш» (серії: «Вік кохання», «Все від Васі без розуму», «А ну, відвали !!»).

Перші ролі в кіно

Вперше в кіно Ганна Штукатурова знялася в 1997 році, зігравши дівчинку-хромоножку в картині «Злодій». У той же час вона була затверджена на роль в знаменитому історичному проекті Світлани Дружиніної «Таємниці палацових переворотів». Ганна Штукатурова чудово втілила на екрані образ юної Анни Леопольдівни. Її героїня, майбутня правителька, постала шкодной дівчиною, яка робить всім капості. Робота над серіалом затягнулася на кілька років, і на екрани серіал вийшов в 2000 році. До того часу Ганна встигла знятися ще в низці фільмів («Знову треба жити», «Мама» і ін)

Невдала кар’єра

Всі ці роки (починаючи з п’яти років) Аня Штукатурова навчалася в хореографічному училищі. Дівчинка досягла відмінних результатів і вже з 2000 року стала танцювати у Великому театрі. Але зйомки в кіно забирали все більше часу. Почалися пропуски. До того ж у 2002 році лікарі заборонили Ані танцювати. Великий театр довелося залишити.

Наступні два роки Аня Штукатурова провела в знаменитій дитячій музичній групі «Непосиди». Дівчинка демонструвала непогані вокальні дані. Проте в 2005 році, із-за віку, змушена була покинути групу.

Актриса. Становлення

Ганна Штукатурова зізнається, що її мама була проти акторської кар’єри дочки і змирилася з цим лише, коли зрозуміла, наскільки це важливо для Ані. Сама ж Аня до роботи в кіно завжди ставилася з усією серйозністю. Правда, був момент, коли років у дванадцять вона зазналась, підхопила, як кажуть, «зіркову хворобу». Що поробиш – несформована дитяча психіка. Але це швидко минуло, і допоміг їй у цьому Михайло Жигалов, з яким Аня знімалася у фільмі «У Бога мертвих немає».

Згодом Ганна Штукатурова успішно знімалася у фільмах і серіалах: «Повелитель луж» (Настя), «Каменська» (Ліля, дочка Стасова), «Стилет» (Аня, дочка Злати), «Люди і тіні. Секрети лялькового театру» (Аліса) та ін.

Серйозна, складна роль дісталася актрисі в телевізійному серіалі «Я не повернуся» (2005). Її героїня, дівчина по імені Ольга, переживає невдалу любов і перетворюється в стерво. Вона не ночує вдома, п’є, у той час як у неї маленька дитина. Ганна згадує: «Мені це важко було грати, враховуючи, що мені всього шістнадцять років, і дитини у мене ніколи не було. З його «народженням» взагалі відбулася весела історія. Мені дуже популярно пояснили, як дихати, як орати, як тужитися. Лікар-акушер навіть сам на кушетку заліз, показуючи! І я так увійшла в роль, що, коли «народжувала», дуже натуралістично репетувала на весь пологовий будинок. Анатолій Сміранін, який грав мого чоловіка і повинен був за сценарієм втратити свідомість, трохи не звалився в непритомність по-справжньому. Так у мене було відчуття, що я народжую».

Зйомки, зйомками, але Ганна розуміла, що для того, щоб стати справжньою актрисою необхідно освіта. Вона пробувала вступити до ВДІКУ, але невдало. На третьому турі їй заявили: «Ви не кіногенічні. В театрі і кіно вам робити нічого». Анна зізнається: «У мене був такий шок! Хлопці-абітурієнти обурювалися: «Сказала б їм, що вже багато років знімався в кіно». Але я не змогла. Навіщо? Я все одно свого доб’юся».

У 2008 році Ганна знову знялася у Світлани Штукатурова в «Таємниці палацових переворотів». На цей раз вона зіграла Варвару Черкаську.

Фільмографія:

1997 Солодка казка — документальний

1997 Злодій

1998 Дар божий — короткометражний

1999 У бога мертвих немає

1999 Знову треба жити

1999 Мама

1999 Директорія смерті

1999 Білий танець

2000 Весілля

2000 Таємниці палацових переворотів. Росія, століття XVIII-ий. Фільм 1. Заповіт імператора

2000 Таємниці палацових переворотів. Росія, століття XVIII-ий. Фільм 2. Заповіт імператриці

2000-2001 Чорна кімната — кіноальманах

2001 Таємниці палацових переворотів. Росія, століття XVIII-ий. Фільм 4. Падіння Голіафа

2001 Таємниці палацових переворотів. Росія, століття XVIII-ий. Фільм 3. Я — імператор

2001 Повелитель калюж

2001 Люди і тіні. Секрети лялькового театру

2002 Самотність крові

2002 Червоний змій

2002 Каменська-2 — серіал

2003 Стилет — серіал

2003 Каменська-3 — серіал

2004 Стилет-2 — серіал

2004 Зимовий роман

2005 Я не повернуся — серіал

2005 Єсенін — серіал

2008 Таємниці палацових переворотів. Росія, століття XVIII-ий. Фільм 7. Віват, Ганна Іванівна!