Ганна Банщикова

Фотографія Ганна Банщикова (photo Anna Banshikova)

Anna Banshikova

  • День народження: 24.01.1975 року
  • Вік: 41 рік
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Переможниця конкурсу «Міс Інтернет Санкт -Петербурга» (1996)

Театр

Ганна Банщикова народилася в театральній родині. Її бабуся Поліна Банщикова в свій час була примою театру Музкомедії. Вона виконувала Сільву і інші провідні партії.

Ганна закінчила ЛГИТМиК (курс при театрі Комедії). Вже під час навчання Ганна Банщикова була зайнята у виставах цього театру. Грала Еллі в «Чарівника смарагдового міста», брала участь у бенефісної виставі І. Б. Дмитрієва «Ніч у Венеції», у п’єсі «Алхіміки».

По закінченні ЛГИТМиК Банщикова прийшла в Театр ім.Коммисаржевской. Тут вона зайнята в спектаклях «Буря», «Злодій в раю» та інших. Паралельно в Театрі на ливарному грає у виставі «Дуель» за А. П. Чехова.

Кіно 2000-2003

Ганна Банщикова встигла зіграти чимало ролей в кіно. Популярні серіали «Агент національної безпеки» і «Убойная сила» (серія «Межа міцності») показали талант Ганни всій країні, зробили її обличчя впізнаваним.

В «Забійній силі» їй запропонували роль чеченської дівчини. Ганна так увійшла в образ, що її в костюмі чеченці приймали за свою. Банщикова розповідає: «Підходили і на своїй мові запитували — Це що? Кіно знімають? А ти як до них потрапила? Ти з якого аулу?? Навіть не вірили, що я актриса».

У 2002 році Анна знялася в іншому не менш популярному серіалі «Каменська-3». У серії «Коли боги сміються» вона зіграла Женю, за словами актриси — «дивну, забиту папою дівчинку».

Потім були ролі: міс Джеймс в серіалі «Ніро Вульф і Арчі Гудвін» (серія «Літаючий пістолет») і дівчина Неллі, працівниця консерваторії, яка закохується в іноземця в серіалі «краще місто землі» режисера А. Аравина.

Невдалий шлюб

У 1999 році Ганна Банщикова вийшла заміж за відомого співака Максима Леонідова, колишнього соліста групи «Секрет». Здавалося, ця красива пара довго буде разом. Леонідов навіть присвятив кілька пісень своїй коханій дружині.

Однак, шлюб не витримав випробування часом. І в 2003 році подружжя розлучилося. Дітей у Ганни Банщиковой немає.

2003-2005 роки

Першим великим проектом, де актрисі довірили головну роль, став детективний серіал «Мангуст». Анна виконала роль Зосі Цицелиной – співробітниці приватного детективного агентства. Її героїня — відчайдушна гонщиця і спортсменка, призер першості з боїв без правил у вазі «мухи» (тому її і називають «Мухою»).

У 2004 режисер Олександр Наумович Мітта запросив Анну Банщикову в свою новую16-серійну стрічку «Лебединий рай». «У мене там одна з головних ролей, цікава, несподівана, — розповідає актриса. — Граю бойову дівку з провінційного містечка Озерська на прізвисько Маша Чума! У мене чудові партнери. Мою тітку зіграє Ніна Русланова. А з Амалія Мордвинова ми за сценарієм закохані в одного і того ж чоловіка. Мітта спочатку хотів мене в блондинку перефарбувати, щоб збити наліт пітерської інтелігентності. Але потім знайшли інший варіант. Мені кожен вечір заплітали на ніч кіски, а перед зйомкою розплітали, щоб вийшов ефект «перепаленої хімії». Вийшла така собі Маша Раскрутина (сміється) — так в картині звуть мою героїню».

Одна з останніх робіт Ганни Банщиковой – роль медсестри в картині «Єлагін острів».

Фільмографія:

2000 Агент національної безпеки. Рекламна пауза

2001 Забійна сила. Межа міцності

2001 По імені Барон — серіал

2001 З новим роком!

2002 Каменська-3. Коли боги сміються

2003 Жіноча історія — Стійкий олов’яний Солдатов

2003 Ніро Вульф і Арчі Гудвін. Літаючий пістолет

2003 краще місто землі — серіал

2003 Мангуст — серіал

2004 Лебединий рай — серіал

2003 Мангуст-2 — серіал

2005 Єлагін острів