Енн-Мері Дафф

Фотографія Енн-Мері Дафф (photo Anne-Marie Duff)

Anne-Marie Duff

  • День народження: 08.10.1970 року
  • Вік: 46 років
  • Громадянство: Великобританія

Біографія

Англійська актриса, володарка нагороди Британської академії кіно і телебачення.

Батьки Анни-Марі Дафф мають ірландське походження. У дитинстві вона жила у Західному Лондоні, навчалась в школі «Меллоу Лейн Скул» у Хиллингтоне. Акторської майстерності вона вчилася в Драматичному Центрі (The Drama Center), який є зараз частиною Лондонського Університету Мистецтва. Її батько на протязі довгого часу вперто переконував її, щоб вона не стала актрисою.

Зараз, Анна-Марі живе в Лондоні (Страуд Грін) зі своїм чоловіком, актором Джеймсом Макевоєм.

У 2000 році Дафф була номінована на нагороду Лауренса Олів’є, але вперше стала знаменитою в якості Фіони в телевізійній передачі Шеймлесс (Shameless). Додаткову популярність їй принесла роль королеви Англії Єлизавети I в міні-серіалі на каналі BBC «Королева-діва» в 2005 році.

В якості дослідної театральної актриси, вона періодично грала в Королівському Національному Театрі (Royal National Theatre), а також у Лондонському Вест-Енді (london’s West End). У Національному Театрі, вона грала ролі за творами «Зібрання Історій» (Collected Stories), «Король Лір». Також грає головну роль Маріанни Еліотт по твору Бернарда Шоу «Свята Іоанна» (Saint Joann).

Фільмографія

Дядько Сайлас (1994, вистава) Мауд Рутин

Стара Млин (1994, вистава) Меггі

La Grande Magia (1995, вистава) Амелія

Пітер Пен (1995-6, вистава) Венді

Війна і Мир (1996, вистава) Наташа Ростова

Король Лір (1997-8, вистава) Корделія

Серед Жінок (1998, міні-серіал) Шейла

Дванадцята Ніч (1998, радіо постановка) Віола

Васса (1999, вистава) ЛюдмилаАристократы (1999, міні-серіал) Луїза

Зібрання Історій (1999-2000, вистава) Ліза

Ляльковий Дім (2000, вистава) Нора

Мистецтво Любові (2000, радіо-драма)

Щоденник провінційної дівчини (2000, радіо-серіал)

Час, який минув (2001, радіо-драма)

Енігма (2001,художественныф фільм) Кей

Дороги, які ми обираємо (2001, міні-серіал) Джорджиана

Грішники(2002, фільм) Анна-Марі/Тереза

Сестри Магдалини(2002,художній фільм) Маргарет

Невістка(2002, вистава) Мінні

Доктор Живаго(2002,вистава) Оля

Чарлз II:Сила і Пристрасть(2003, міні-серіал) Минетт

Джейн Ейр(2004, радіо-серіал) автор

Шеймлесс(2004, телевізійний серіал) Фіона

Дні Вина і Троянд(2005, вистава) Мона

Широко розкриті вуха(2005, радіо-драма) Діана

Королева незаймана(2005, міні-серіал) Королева Єлизавета I

Отелло(2005, аудіокнига) Дездемона

Королева 80(2006, радіо-серіал) автор

Одержимий(2006, радіо-драма) ЛизаМария

Озирнись у гніві(репетированное читання) Алісон

Скандальний щоденник(2006, художній фільм) Аннабель

Королівство Золотого Дракона(2007, радіо-драма) автор

Однаково народжені(2006, фільм) Мішель

Солдат Удачі(2007, вистава) Леді Дьюнс

Історія Містера Полі(2007, фільм) Міріам

Гараж(2007, художній фільм) Кармель

Свята Іоанна(2007, вистава) Джоан

Зал очікування(2007, художній фільм) Анна

Французький фільм(2008, художній фільм) Софі

Є хто-небудь?(2008, художній фільм) Мама

Остання станція(2008, художній фільм) Саша Товста