Еммануель Беар

Фотографія Еммануель Беар (photo Emmanuelle Beart)

Emmanuelle Beart

  • День народження: 14.08.1965 року
  • Вік: 51 рік
  • Місце народження: Сен-Тропе, Франція
  • Громадянство: Франція
  • Зріст: 163 см

Біографія

Особисте життя красуні Еммануель завжди була об’єктом пильної уваги журналістів. У 1984 році на зйомках фільму ‘l’amour en Douce’ (‘Таємна любов’) Еммануель познайомилася зі знаменитим французьким актором Деніелом Отеем (‘Королева Марго’, ‘Дівчина на мосту’, ‘Горбань’, ‘Ескорт’), який старший за неї на 15 років, і закохалася в нього. Вони довго жили разом, а в 1993 році Беар народила від Отея дочка. Вони разом знімалися в декількох фільмах і були однією з найкрасивіших пар французького кіно.

Еммануель Беар (Emmanuelle Beart) народилася 14 серпня 1965 року у Франції (деякі джерела стверджують, що актриса народилася у 1963 році). Її батько – знаменитий французький співак Гі Беар. Після розлучення батьків Еммануель залишилася з матір’ю. З дитинства Еммануель була красунею. Коли вона в підлітковому віці їздила в Монреаль, то познайомилася зі знаменитим режисером Робертом Олтманом, і він умовив Еммануель стати актрисою. Популярність їй приніс фільм «Manon des Sources» («Манон з джерел») в 1986 році, а крім популярності ще й «Сезара», як кращій актрисі другого плану. Після цього фільму було ще кілька картин (у тому числі і відома в нашій країні комедія «A Gauche en Sortant de l’ascenseur» («Наліво від ліфта»)).

Режисерам сподобалася ніжна краса Беар, і без ролей вона не сиділа. В 1991 році фільм «La Belle Noiseuse» («Прекрасна спорщица») Жака Ріветта з Еммануель Беар в головній ролі став подією року і отримав головний приз Каннського кінофестивалю. До речі, по ходу фільму Еммануель майже всю картину грає оголеною, втім, для французьких актрис це ніколи не було проблемою. Але «свого» режисера Еммануель пощастило зустріти лише в 1992 році – це був знаменитий Клод Соте, у якого вона зіграла головну роль у фільмі «Серце взимку». Співпраця з Соте дуже багато дало Еммануель: вона сильно зросла як актриса, розкріпачитися і подорослішала. Режисер став для Беар справжнім другом і наставником, в інтерв’ю вона говорила, що часто радиться з ним по багатьох життєвих питань.

«Серце взимку» отримав Срібного Лева на Венеціанському кінофестивалі і 2 премії «Сезар». Клод Соте покликав Еммануель знову в 1995 році у свій фільм «Nelly et M. Arnaud» («Неллі і пан Арно»). Вийшла напрочуд тонка і красива картина (не в останню чергу завдяки Беар), яка отримала «Сезара» як кращий фільм року. До того часу Еммануель вже знялася ще в двох значних картинах в своїй кінокар’єрі – це «L Enfer» («Пекло») Клода Шаброля і «Une Femme Francaise» («Французька жінка») Режиса Варньє. «Французька жінка» самий відомий в нашій країні фільм з Беар. У 1995 році він отримав головний приз Московського кінофестивалю, а Еммануель дістався приз за кращу жіночу роль. Вона настільки добре зіграла метання героїні між двома чоловіками, що Даніель Отей, який був чоловіком Беар у фільмі і в житті, вважав за краще не приїжджати на зйомки, коли там знімалися сцени з коханцем героїні Еммануель.

У 1996 році Еммануель Беар знялася в американському блокбастері «Mission: Impossible» разом з голлівудською суперзіркою Томом Крузом. Це була друга американська робота Беар після малоудачного фільму 1986 року «Date With an Angel» («День з ангелом»). Беар дісталася роль французької шпигунки, і, звичайно, у фільмі в основному використовувалися її краса і сексапільність. В інтерв’ю Еммануель казала, що це був для неї забавний досвід відчути себе суперзіркою і попрацювати в картині такого рівня, але вона не збирається робити кар’єру в Голлівуді. У Франції вона – «національне надбання», а в США завжди

лише красива французька актриса. Еммануель прекрасно розуміє, що американці цікавляться лише власним кінематографом.

Особисте життя красуні Еммануель завжди була об’єктом пильної уваги журналістів. У 1984 році на зйомках фільму «l’amour en Douce» («Таємна любов») Еммануель познайомилася зі знаменитим французьким актором Деніелом Отеем («Королева Марго», «Дівчина на мосту», «Горбун», «Ескорт»), який старший за неї на 15 років, і закохалася в нього. Вони довго жили разом, а в 1993 році Беар народила від Отея дочка. Вони разом знімалися в декількох фільмах і були однією з найкрасивіших пар французького кіно. Однак кілька років тому актори розлучилися. З тих пір Еммануель живе з Дені Моро, і в 1996 році народила від нього сина. Своїх дітей і своє приватне життя актриса ревно оберігає від уваги журналістів, але папараці дуже люблять Беар, мабуть, тому що вона дуже фотогенічна. Кілька років Еммануель Беар була «обличчям» знаменитої фірми «Christian Dior», але не так давно її на цьому посту змінила російська манекенниця Христина Семенівська.

В інтерв’ю Еммануель Беар каже, що вона дуже сором’язлива, і спілкуватися з людьми для неї проблема. Тому, наприклад, дуже стомлювало співпрацю з «Діором». Найголовнішим у своєму житті Еммануель вважає дітей, але не збирається жертвувати заради них своєю кар’єрою. Їй вдається поєднувати материнські обов’язки і зйомки в декількох фільмах в рік. Неймовірна красуня Еммануель ніколи не страждала від відсутності уваги з боку чоловіків. Але вона не вважає любов смисло

м життя і не вірить в довгі стосунки. На питання про вік Беар відповідає, що поки не відчуває наближення старості, але в подальшому зробить все, щоб її відсунути. Вона не сидить на дієті і запевняє, що їй дуже подобається округла і жіночна фігура, яку вона придбала після других пологів (слово в слово те ж саме говорить її тезка Сеньє!). У Еммануель Беар дуже багато шанувальників, а на батьківщині преса вже давно проголосила її однією з найкрасивіших жінок французького кінематографа.

Фільмографія:

2000 Les Destinees Sentimentales

1999 Le temps retrouvé

1999 La bûche

1998 Le Voleur de vie

1998 Don Juan («Дон Жуан»)

1996 Le Dernier Chaperon Rouge

1996 Mission: Impossible («Місія нездійсненна»)

1995 Nelly et M. Arnaud («Неллі і пан Арно»)

1995 Une Femme Francaise («Французька жінка»)

1994 L Enfer («Пекло»)

1993 Rupture(s)

1992 Un Coeur en Hiver («Серце взимку»)

1991 La Belle Noiseuse («Прекрасна спорщица»)

1991 Le Voyage du Capitaine

Fracasse AKA Il Viaggio Di Captain Fracassa.

1991 Contre L Oubli, AKA Ecrire Contre L Oubli (Documentary)

1991 J embrasse Pas («Я не цілуюся»)

1989 Les Enfants Du Desorde

1988 A Gauche en Sortant de

L’ascenseur («Наліво від ліфта»)

1986 Date With an Angel («День з ангелом»)

1986 Manon Des Sources («Манон з джерел»)

1985 l’amour en Douce, AKA Une Amie de Passage («Таємна любов»)

1984 Un Amour Interdit

1984 Zacharius

1983 l’enfant Trouve

1983 Premiers Desirs

1976 Demain Les Momes