Елайн Макмехон

Фотографія Елайн Макмехон (photo Aline MakMahon)

Aline MakMahon

  • День народження: 03.05.1899 року
  • Вік: 92 року
  • Місце народження: Pennsylvania
  • Дата смерті: 12.10.1991 року
  • Громадянство: США

Біографія

Американська актриса, номінантка на премію «Оскар» в 1944 році.

Елайн народилася в МакКиспорте, передмісті Піттсбурга в Пенсільванії в єврейській родині і походження її зовсім не єврейського прізвища «Макмехон» залишається не ясним. Її дитинство пройшло в Нью-Йорку. Вона навчалася в середній школі Ерасмус Хол в Брукліні і коледжі Барнард.

На початку 1920-х років Елайн почала з’являтися на Бродвеї, а в 1931 р. відбувся її дебют в кіно у фільмі«П’ять останніх зірок» і впродовж всієї своєї кар’єри Елайн продовжувала з поочередностью з’являтися то в кіно, то в театрі. У 1944 році за роль у фільмі «Потомство дракона» Елайн була номінована на «Оскар» за «Кращу жіночу роль другого плану». Іншими відомими фільмами з її участю були

У 1928 році Елін вийшла заміж за відомого архітектора Клеренса Стейна з яким була разом до його смерті в 1975 року. Самої Елайн не стало у 1991 році, вона померла від пневмонії у віці 92 років у Нью-Йорку.

Вибрана фільмографія

* Молоді доктора (1961) — Доктор Люсі Грейнджер

* Сімаррон (1960) — Місіс Мевіс Пэглер

* Огонь, і стріла (1950) — Нонна Бартолі

* Розинна МакКой (1949) — Сарі МакКой

* Пошук(1948) — Місіс Маррей

* Потомство дракона (1944) — Дружина Лінг Тана

* Так хоче леді (1942) — Бадді

* Коли ти закоханий (1937) — Мерианн Вудс

* Жити своїм життям (1935) — Бетті Коллінз

* Золотошукачі 1933-го (1933) — Тріксі Лоррейн

* Подорож в одну сторону (1932) — Графиня Бэрилхаус

* П’ять останніх зірок (1931) — Міс Тейлор