Дмитро Масанів

Фотографія Дмитро Масанів (photo Dmitriy Masanov)

Dmitriy Masanov

  • День народження: 15.10.1919 року
  • Вік: 54 роки
  • Дата смерті: 19.10.1973 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

З 1961 року актор значився в штаті студії Кіноактора.

Театр

В молодості Дмитро Масанів працював у Пензенському обласному драматичному театрі ім. А. В. Луначарського, у драматичному театрі центрального будинку культури залізничників. З 1961 року актор значився в штаті студії Кіноактора.

Кіно

У кіно Масанів прийшов уже в зрілому віці, коли йому перевалило за сорок. Зігравши роль начальника відділу кадрів в короткометражці «Як народжуються тости», він і надалі нерідко з’являвся в ролях «відповідальних осіб». Серед його персонажів: директора, голови райвиконкомів, працівники главку, інспектори та експерти. Далеко не завжди при цьому герої Масанова былиположительными. Як не згадати його директора магазину Миколи Носкова з детектива «Господар тайги» або Аристарха Феофановича Каравашкина з детектива «Повернення Святого Луки».

А скількох військових довелося переграти Дмитру Олексійовичу! Він був полковником в картинах: «І на Тихому океані», (Яковлєв), «До мене, Мухтар!», «Дикий мед» (Андрій Гнатович), «Викрадений потяг», маршалом у воєнній стрічці «Весна на Одері», начальником штабу дивізії у фільмі «Червона площа».

Є в послужному списку Дмитра Масанова також роль в. І. Леніна, зіграна ним ще на початку творчого шляху в картині «П’ятеро з ФерганыДмитрий Анатолійович знімався до останніх років свого життя. Помер він 19 жовтня 1973 року.

Фільмографія:

1962 Як народжуються тости — короткометражний

1962 Молодо-зелено

1962 Двоє в степу

1963 Коротко літо в горах

1963 Людина, яка сумнівається

1963 Співробітник ЧК

1963 П’ятеро з Фергани

1964 Самотність

1964 До мене, Мухтар!

1964 Викликаємо вогонь на себе

1966 Вершник над містом

1965 Три пори року

1965 Комеск — короткометражний

1965 Пастка

1965 Ваш син і брат

1966 Королівська регата

1966 Дикий мед

1967 Я вас любив..

1967 Таємнича стіна

1967 Операція «Трест»

1967 Результат (Монголія-СРСР)

1967 Дай лапу, друже!

1967 Весна на Одері

1968 Щит і меч

1968 Господар тайги

1968 Орлята Чапая

1969 Старий будинок

1969 Головний свідок

1970 Вкрадений поїзд (СРСР-Болгарія)

1970 Срібні труби

1970 Серце Росії

1970 Про друзів-товаришів

1970 Один з нас

1970 Крах імперії

1970 Червона площа

1970 Повернення Святого Луки

1971 Передчасний осіб

1971 Даурия

1972 П’ятдесят на п’ятдесят

1973 Чорний принц

1973 Останній подвиг Камо

1973 І на Тихому океані…

1973 Справи сердечні

1973 Біля цих вікон…