Девід Швіммер

Фотографія Девід Швіммер (photo David Schwimmer)

David Schwimmer

  • День народження: 02.11.1966 року
  • Вік: 50 років
  • Місце народження: Нью-Йорк, США
  • Громадянство: США Сторінок:

Біографія

Девід Швіммер (англ. David Schwimmer, народився 2 листопада 1966 року у Нью-Йорку, США) — американський актор і режисер, найбільш відомий як виконавець ролі Роса Геллера в телевізійному серіалі «Друзі».

Девід народився 2 листопада 1966 року у Нью-Йорку (США) в єврейській сім’ї адвокатів Артура Швіммера і Арлін Колман. Незабаром після народження він з родиною переїжджає в Лос-Анджелес.

Він навчався в школі Беверлі Хіллз (англ. Beverly Hills High), де брав участь у багатьох спектаклях, в тому числі «Щоденник Анни Франк». Після закінчення театрального факультету Північно-західного Університету він разом з однокурсниками, створив театр «Лукинглэсс» (англ. Lookingglass), а також асоціації акторів, сценаристів і режисерів. Швимер поставив кілька вистав і багато знімався на телебаченні.

Кар’єра

Девід Швимер найбільш відомий як виконавець ролі палеонтолога Роса Геллера в телевізійному серіалі «Друзі». За цю роль він був номінований на «Еммі» в 1995 році як «Видатний актор телевізійного серіалу».

Крім того, він знімався в таких фільмах, як: «Вовк» і «Шість днів, сім ночей».

Девід також брав участь в озвучуванні відомого мультфільму «Мадагаскар», де говорив за жирафа Мэлмана.

Швимер виступив в ролі режисера деяких епізодів серіалів «Друзі» і «Джо».

Цікаві факти

* Швимер був єдиним некурящим актором основного складу серіалу «Друзі».

* Девід був найвищим з основного акторського складу серіалу «Друзі».

Фільмографія

* Повний облом /Big Nothing/ (2006)

* Мадагаскар /Madagascar/ (2005)

* Повстання /Uprising/ (2001)

* Готель /Hotel/ (2001)

* Підняття частин /Picking Up the Pieces/ (2000)

* Любов і секс /Love & Sex/ (2000)

* Лють /it’s the rage/ (1999)

* Тонка рожева лінія /Thin Pink Line, The/ (1998)

* Здібний учень /Apt Pupil/ (1998)

* Поцілунок понарошку /Kissing a fool/ (1998)

* Шість днів /Six days seven nights/ (1998)

* Де тебе носило? /Since you’ve been gone/ (1998)

* Имплантаторы /Breast men/ (1997)

* Чужі похорони /Pallbearer, The/ (1996)

* Вовк /Wolf/ (1994)

* Друзі (телесеріал) /Friends/ (1994-2004)

* Офіціант /Waiter, The/ (1993)

* Двадцять баксів (фільм) /Twenty bucks/ (1993)

* Перетинаючи міст /Crossing the Bridge/ (1992)

* Політ вторгся /Flight of the Intruder/ (1990)

* Смертельна тиша /Deadly Silence, A/ (1989)