Дар’я Чаруша (Симоненко)

Фотографія Дар'я Чаруша (Симоненко) (photo Daria Charusha (Simonenko))

Daria Charusha (Simonenko)

  • День народження: 25.08.1980 року
  • Вік: 36 років
  • Місце народження: Норильськ, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Дарина вступила на акторський факультет РАТІ, де їй довелося вчитися в майстерні Сергія Проханова. А після закінчення інституту в 2003 році актриса була зарахована в трупу Театру Місяця, яким керує цей майстер. Тут вона була зайнята в експериментальному музичному спектаклі «Я приховую», що складається з невеликих новел з елементами чорної комедії».

Дитинство

Дар’я Чаруша народилася 25 серпня 1980 року в Новоросійську. Батьки пророкували їй музичну кар’єру: Даша успішно закінчила музичне училище по класу фортепіано і дійсно подумувала пов’язати своє подальше життя з цим видом мистецтва. Але потім, дівчина передумала…

Театр

Дарина вступила на акторський факультет РАТІ, де їй довелося вчитися в майстерні Сергія Проханова. А після закінчення інституту в 2003 році актриса була зарахована в трупу Театру Місяця, яким керує цей майстер. Тут вона була зайнята в експериментальному музичному спектаклі «Я приховую», що складається з невеликих новел з елементами чорної комедії».

Деякий час (2008 рік) Дар’я Чаруша працювала в театрі «Практика».

Кіно. На шляху до успіху.

У кіно Дар’я Чаруша почала зніматися після закінчення РАТІ. На екрані актриса дебютувала невеликою роллю Юльки в мелодрамі Юрія Мороза «Жінки в грі без правил». Більш помітною роботою Дар’ї Чаруши стала роль Свєти в гостросюжетної стрічці Р

еоргия Шенгелія «Некерований занос». Глядачам запам’яталася її сексуальна дівчина в коротеньких шортиках…

У 2005 році китайські кінематографісти запросили Дарину на роль Жені Комельковой у рімейк знаменитого радянського фільму «А зорі тут тихі…». Інші ролі також виконували російські актори. Вибір китайців був не випадковий: в їх країні ця стрічка поряд з «Як гартувалася сталь» вважається найбільш улюбленою і шанованою щрителями.

На відміну від першоджерела китайські «А зорі тут тихі» розтягнулися на цілих 20 серій. Продемонстрували серіал і на російському екрані, правда, скоротивши його до шести серій. У російських глядачів фільм викликав неоднозначну реакцію. Хтось поставився позитивно до інтересу китайців до нашої класики, але більшість відреагували негативно: надто вже кидалися в очі історичні невідповідності і відверті ляпи.

Зоряним часом Дар’ї Чаруши могла стати її інша робота – роль Віри у містичному трилері Павла Румінова «Мертві дочки» (2007). Виходу фільму перед

продовжувалась активна реклама, але глядачі поставилися до нього досить прохолодно. Картина була схожа на аналогічні голлівудські ужастики (зокрема «Дзвінок»), при цьому помітно програючи їм.

Кіно. Все ще попереду

Тим не менш, участь у фільмах «А зорі тут тихі» і «Мертві дочки» зіграло свою позитивну роль у долі актриси. Як мовиться в таких випадках, її помітили. У тому ж 2007 році вона знялася у фільмах: «Рідні та близькі» (головна роль — Ольга), «Студенти-International» (Люлькина), «Час Волкова» (Даша). Роком пізніше — «Ніхто не знає про секс – 2» (Ніка), «На краю стою» (Анжела), «Московський жиголо» (Світла), «Дівчинка» (Томи) та інших.

Цікавий психологічно складний образ дівчини Маші, яка страждає від почуття провини і страху, актриса зіграла картині Сергія Артимовича «Ефект доміно» (2008) — якісної мелодрамі з непоганим, продуманим сюжетом. Зовсім інший образ актриса створила в серіалі «Загарбники» (2009). Її героїнею стала студентка Лондонського мистецтвознавчого колле

джа Ольга Дубініна, яка повернулася в Росію з Англії, щоб помститися рейдерам за смерть батька. У цьому серіалі Дар’я Чаруша реалізувала свої музичні здібності. Вона написала саундтрек до фільму і виконала пісню, яка зачепила струни багато глядацькі серця.

Особисте життя

Дар’я Чаруша була заміжня. Шлюб тривав 7 років, після чого подружжя розлучилося.

Фільмографія:

2003 Жінки в грі без правил

2005 Некерований занос

2005-2010 Адвокат — серіал

2006 А зорі тут тихі… (Китай-Росія) — серіал

2006 З полум’я і світла

2007 Година Волкова — серіал

2007 Студенти-International — серіал

2007 Рідні і близькі — серіал

2007 Мертві дочки

2007 Закон і порядок: Відділ оперативних розслідувань (другий сезон) — серіал

2007 Заповіт Леніна

2008 Ефект доміно

2008 Ніхто не знає про секс — 2

2008 На краю стою

2008 Московський жиголо

2008 Дівчинка

2008 ГИБДД і т. д. — серіал

2008 Брати-Детективи — серіал

2009 Година Волкова — 3 — серіал

2009 Терор любов’ю

2009 Загарбники

2010 Я не я