Дарина Фекленко

Фотографія Дарина Фекленко (photo Daria Feklenko)

Daria Feklenko

  • День народження: 04.10.1970 року
  • Вік: 46 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

В 1993 році вона закінчила Школу-студію МХАТ (майстерня Авангарду Леонтьєва) і була прийнята в трупу Театру імені Моссовета, де і грає по теперішній час.

Театр

Дарина Фекленко – дочка заслуженої артистки Росії, актриси Наталії Фекленко. В 1993 році вона закінчила Школу-студію МХАТ (майстерня Авангарду Леонтьєва) і була прийнята в трупу Театру імені Моссовета, де і грає по теперішній час. У різний час вона була зайнята в спектаклях: «Школа дружин» (Агнеса), «Помилки однієї ночі» (Констанція), «Він прийшов» (Шейла Берлінг), «Милий друг» (Рашель), «Скандал? Скандал… Скандал!» (Леді Снируэл), «Кін, або геній і безпутність» (Ганна Демби), «Школи неплатників», (Бетті Д Орланж), «Мамаша Кураж і її діти» (Іветта Потьє), «Вишневий сад» (Варя), «Кейкуок» (Естер), «Венеціанський купець» (Порція) та інших.

Бере участь Дарина Фекленко і в інших театральних проектах. Не залишила байдужими глядачів постановка Андрія Житінкіна «Вільна любов» (за п’єсою Леонарда Герша «вільні метелики»), здійснена ним в la’театр. Партнерами Дар’ї Фекленко в цьому спектаклестали Ірина Купченко, Дмитро Дюжев та Олександр Семчев.

Сама актриса зізнається у своїй любові до театру: «Я дуже люблю грати в театрі. Мені складніше грати на камеру. У театрі ходиш три години, що-то переживаєш. А в кіно: дубль — стоп, дубль — стоп… Мені здається, що під час зйомки в тобі щось перегорає. І тим більше ти налаштовуєшся і відразу думаєш, як світло, як підборіддя, не довгий ніс. Театр — це зовсім інше. Сьогодні зіграємо так, завтра-по-іншому». Втім, і без кіно, за її словами, було б нудно…

Кіно

У кіно Дарина Фекленко дебютувала в 1989 році в картинах Валентина Мішаткіна «Щасливчик» і Валерія Лонського «Свій хрест». У наступні роки актриса знімалася нечасто і в епізодичних ролях.

У 2006 році на телеканалі СТС стартувало імпровізаційне гумористичне шоу «Слава Богу, ти прийшов!». У числі інших акторів постійної актрисою передачі стала Дарина Фекленко. Передача дуже швидко набула високий рейтинг, завдяки чому актрису стали дізнаватися телеглядачі.

У 2007-08 роках Дарина Фекленко знялася в серіалах: «Терміново в номер» (Маша), «Закон і порядок: Злочинний намір» (Віка), «Крок за кроком» (Світлана). Найбільшим успіхом актриси стала роль у серіалі «обручка». Дарина Фекленко зіграла кохану академіка Ковальова — мистецтвознавця Марину. Про свого персонажа актриса розповідає: «Це дуже цікавий образ. Спочатку здається, ніби нічого особливого в ній немає — звичайна жінка, яка, як і всі, хоче любові і сімейного щастя. Але все не так просто. Марина — самодостатня людина, талановитий мистецтвознавець. Зустрівши академіка Ковальова, вона по-справжньому закохується. Але проходить час, а вийти за нього заміж, він так і не пропонує. І Марина починає здійснювати вчинки, абсолютно їй не властиві. І ось саме ця внутрішня боротьба, її біль мене й зачепила. Зіграти такі почуття дійсно не просто».

Особисте життя

Дарина Фекленко заміжня. Її чоловік живе в Бельгії. «Як тільки у мене з’являється вільний час, відразу лечу до нього. І він точно так само. Так і живемо на два будинки. Адже У мене в Бельгії також налагоджений побут: будинок, машина, все, як і в Москві», — розповідає Дарина.

У подружжя син Іван (1994 р. н.). Незважаючи на юний вік, він вже встиг знятися в кіно і, як знати, можливо, продовжить акторську династію.

Фільмографія:

1989 Щасливчик

1989 Свій хрест

1990 Діна

1990 Десять років без права листування

1993 Американський дідусь

2002 Неможливі зелені очі

2004 Бальзаківський вік, або Всі мужики сво… — серіал

2004-2006 Моя прекрасна няня — серіал

2005 Херувим — серіал

2007 Терміново в номер — серіал

2007 Закон і порядок: Злочинний намір (1-2 сезони) — серіал

2008 Крок за кроком — серіал

2008-2011 Обручку — серіал