Данія Агішева

Фотографія Данія Агішева (photo Dania Agisheva)

Dania Agisheva

  • День народження: 30.12.1980 року
  • Вік: 36 років
  • Місце народження: Ташкент, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Російська кіноактриса, лауреат премій міжнародних кінофестивалів «Кіношок» і «Меридіани Тихого».

Народилася в сім’ї драматурга, професора ВДІК Одельши Агішева. За національністю татарка. Закінчила романо-германське відділення філологічного факультету МДУ. Працювала в рекламному агентстві.

Паралельно з навчанням в університеті займалася танцями, виступала в різних московських клубах. Зіграла невеликі ролі в серіалах «Троє проти всіх» і «Ангел на дорогах». Танцювала на концертах Оскара (Шаміля Малкандуева).

Перша серйозна роль — у фільмі Світлани Проскуріної «Віддалений доступ».

Фільмографія

2002 — Троє проти всіх (серіал)

2003 — Ангел на дорогах (серіал)

2004 — Удаленныйдоступ — Женя

2004 — Молоді і щасливі — Інга

2005 — Garpastum — Ніна

2006 — Черв’як — Юнга

2007 — Найкращий час року — Валентина (перший вік)

2008 — Залюднений острів — диктор-інформатор

2009 — Відблиски (серіал) — Юля

2009 — Татарська княжна Анна Ахматова в 1910 р. / Ганна Камінська

2010— Зворотний рух

2010 — Втечу (серіал) — Соболєва, Надія Борисівна

2011 — Об’єкт 11 (серіал) — Олена Нечаєва

2011 — Втеча 2 (серіал) — Соболєва, Надія Борисівна

Нагороди

Приз «За кращу жіночу роль у повнометражному кіно» — XIII Відкритий фестиваль кіно країн СНД і Балтії «Кіношок».