Чеві Чейз

Фотографія Чеві Чейз (photo Chevy Chase)

Chevy Chase

  • День народження: 08.10.1943 року
  • Вік: 73 року
  • Громадянство: США Сторінок:

Біографія

Американський актор, який знімається переважно в ексцентричних кінокомедіях. Найбільшу популярність придбав у фільмах 1980-середини 90-х років минулого століття.

Чеві Чейз народився 8 жовтня 1943 року у Вудстоку (штат Нью-Йорк) в сім’ї книжкового редактора. У кіно з 25 років, дебют в ролі пішохода у фільмі — «Йдіть. Стійте» Знімається переважно в ролі ексцентричного плану. Грубуватий, на межі вульгарності гумор, міміка обличчя і експромти у діалогах — фірмовий знак актора. Найбільш відомі фільми, які принесли популярність акторові: «Брудна гра», «Канікули», дилогія «Флетч», «Забавна ферма», «Шпигуни як ми», «Три амігос», «Відвали!», «Спогади людини-невидимки», «Хто в домі господар»

Визнання і нагороди

Двічі був нагороджений «Еммі» (1975 і 1978 рік) за участь у серіалі «Суботнім вечором в прямому ефірі»

Номінувався на премію «Золотий глобус» за роль у фільмі «Брудна гра (фільм)»

Вибрана фільмографія

1968 — Ідіть. Стійте / Walk… don’t Walk

1974 — Квадратний ящик / The Groove Tube

1978 — Брудна гра / Foul Play

1980 — Гольф-клуб / Caddyshack

1980 — О, божественний пес! / Oh Heavenly Dog!

1980 — Як у старі добрі часи / Seems Like Old Times

1981 — Сучасні проблеми / Modern Problems

1981 — Під веселкою / Under the Rainbow

1983 — Угода століття / Deal of the Century

1983 — Канікули / National lampoon’s Vacation

1985 — Флетч / Fletch

1985 — Європейські канікули / National lampoon’s European Vacation

1985 — Шпигуни як ми / Spies Like Us

1986 — Три амігос! / Three Amigos!

1988 — Гольф-клуб 2 / Caddyshack II

1988 — Пустун з психлікарні/The Couch Trip (камео)

1988 — Забавна ферма / Funny Farm

1989 — Флетч живий / Fletch Lives

1989 — Різдвяні канікули / National lampoon’s Christmas Vacation

1991 — Лос-анджелеська історія / L. A. Story

1991 — Суцільні неприємності / Nothing but Trouble

1992 — Герой / Hero

1992 — Сповідь невидимки / Memoirs of an Invisible Man

1993 — Останній герой бойовика / Last Action Hero

1994 — Відвали! / Cops and Robbersons

1995 — Хто в домі господар / The Man of the House

1997 — Канікули у Веґасі / Vegas Vacation

1998 — Брудна робота / Dirty Work

2000 — Однорукий бандит / One Arm Bandit, The

2000 — Сніжний день / Snow Day

2002 — Країна диваків / Orange County

2004 — Пес — каратист / Karate Dog, The

2004 — Чоловік напрокат / Mariti in affitto

2005 — Еллі Паркер / Ellie Parker

2006 — Гуска / Goose on the Loose

2006 — Академія супергероїв / Zoom

2006 — Шалені гроші / Funny Money