Біллі Кристал

Фотографія Біллі Кристал (photo Billy Crystal)

Billy Crystal

  • День народження: 14.03.1947 року
  • Вік: 69 років
  • Місце народження: Лонг-Біч, Нью-Йорк), США
  • Громадянство: США Сторінок:

Біографія

Біллі Крістал народився 14 березня 1947 року в Лонг-Біч (штат Нью-Йорк, США). Навчався в Університеті Маршалла, коледжі Нассау по класу театрального мистецтва, в Нью-Йоркському університеті.

Дебютував Біллі Крістал у фільмі Джона Ріверса «Тест кролика» (1978), вперше у світі зігравши роль вагітного чоловіка, але в основному працював у клубах, виступаючи з комічними номерами, і знімався на ТБ в комедійному серіалі «Soap». Потім актор знявся в комедії Денні Де Віто «Скинь маму з поїзда» (1987).

У 1992 році Біллі Крістал дебютував як режисер фільмом»Містер Суботній вечір».

Актор, сценарист, продюсер. Розумний, дотепний, веселий, кучерявий комік, один з небагатьох, що зуміли зробити перехід з комедіантів у зірки кіно.

Чудово веде церемонії вручення «Оскарів».

Фільмографія: (останні роботи)

АНАЛІЗУЙ ЦЕ (1999) /ANALYZE THIS/

МІЙ ВЕЛЕТЕНЬ (1997) /MY GIANT/

ДЕНЬ БАТЬКА (1997) /FATHERS’ DAY/

РОЗБИРАЮЧИ ГАРРІ (1997) /DECONSTRUCTING HARRY/

ГАМЛЕТ (1996) /HAMLET/

ЗАБУТИ ПАРИЖ (1995) /FORGET PARIS/

ПРОДЮСЕР

МІЙ ВЕЛЕТЕНЬ (1997) /MY GIANT/

ЗАБУТИ ПАРИЖ (1995) /FORGET PARIS/

МІСЬКІ ПІЖОНИ (МІСЬКІ СТИЛЯГИ). ЛЕГЕНДА ПРО ЗОЛОТІ КЕРЛІ (ЗОЛОТА ЛИХОМАНКА) (1994) /CITY SLICKERS. THE LEGEND OF CURLY’S GOLD/

МІСТЕР СУБОТНІЙ ВЕЧІР (1992) /MR.SATURDAY NIGHT/

РЕЖИСЕР

ЗАБУТИ ПАРИЖ (1995) /FORGET PARIS/

МІСТЕР СУБОТНІЙ ВЕЧІР (1992) /MR. SATURDAY NIGHT/

СЦЕНАРИСТ

МІЙ ВЕЛЕТЕНЬ (1997) /MY GIANT/

ЗАБУТИ ПАРИЖ (1995) /FORGET PARIS/

МІСЬКІ ПІЖОНИ (МІСЬКІ СТИЛЯГИ). ЛЕГЕНДА ПРО ЗОЛОТІ КЕРЛІ (ЗОЛОТА ЛИХОМАНКА) (1994) /CITY SLICKERS. THE LEGEND OF CURLY’S GOLD/

МІСТЕР СУБОТНІЙ ВЕЧІР (1992)