Августин Милованов

Фотографія Августин Милованов (photo Avgustin Milovanov)

Avgustin Milovanov

  • День народження: 16.06.1937 року
  • Вік: 79 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народний артист Білорусії.

Лауреат Державної премії Білорусі (1988).

Театр

Августин Милованов все своє життя віддав роботі в Національному академічному театрі імені Янки Купали, куди прийшов ще в 1962 році. Дуже скоро ставши одним з провідних артистів, він за чотири з половиною десятка років створив на сцені величезна кількість найцікавіших образів: фон Вальтер виставу «Підступність і кохання» Шіллера, Осип у гоголівському «Ревізорі», Господар в «Святої простоти» Андрія Макаенка, Щасливців в «Ліс» Островського», Герострат і Тев’є-молочник у виставах «Забути Герострата» і «Поминальна молитва» за творами Григорія Горіна та багато інших.

Критики писали про актора: «Августин Милованов з числа тих рідкісних акторів, до яких мало підходить слово «грає». Настільки органічно існує він на сцені, настільки переконливі всі його герої — від простих селян і солдатів до великих правителів. <…> Творчій манері Мілованова властиві психологічна достовірність характерів, виразність ролі, тонке відчуття стилю і жанрової природи твору».

Багато років Августин Лазаревич займався режисерської практики в аматорських театрах. З 1967 по 1987 рік він викладав в Білоруському театрально-художньому інституті (сейчасАкадемия мистецтв) майстерність актора.

Кіно

Крім роботи в театрі Августин Милованов періодично знімався в кіно. Глядачі запам’ятали актора по ролі художника Кіндрата Степановича в дитячій пригодницькій стрічці «Бронзовий птах» (1973), відомого революційного діяча В’ячеслава Рудольфовича Менжинського в телесеріалі «Державний кордон» (1980-84), іншим ролям.

У новому столітті, після багаторічної перерви, Августин Милованов повернувся на екран. У серіалі «Закон» він зіграв бомжа, в серіалі «Каменська» — художника, а в серіалі «Вокзал» — професора.

Фільмографія:

1971 Несподівана любов

1971 Вся королівська рать

1972 Зимородок

1973 Бронзовий птах

1976 Запитай себе

1977 Маринка, Янка і таємниці королівського замку

1980 Державний кордон. Фільм 1-й: Ми наш, ми новий…

1980 Весільна ніч

1981 Люди на болоті

1982 Державний кордон. Фільм 3-й: Східний рубіж

1984 Державний кордон. Фільм 4-й: Червоний пісок

1986 Не забудьте вимкнути телевізор

1990 Плач перепелиці

1991 Записки юного лікаря

1991 Сократ

1994 Епілог

1996 З пекла в пекло

2002 Закон — серіал

2002 Каменська-2. Я помер вчора — серіал

2003 Вокзал — серіал