Артур Литвинов

Фотографія Артур Литвинов (photo Artur Litvinov)

Artur Litvinov

  • День народження: 15.11.1984 року
  • Вік: 32 роки
  • Місце народження: Одеса, Україна
  • Громадянство: Росія

Біографія

Лауреат Молодіжної премії Санкт-Петербурга в номінації «В області культури і мистецтва» (2011).

Артур Литвинов народився і виріс в Одесі. Навчався в одеській Театральної студії Анатолія Падуки. У 2004 році Артур вступив на акторський факультет Санкт-Петербурзької державної академії театрального мистецтва (Спбгаті) на курс народного артиста Насіння Співака.

Будучи студентом, Артур Литвинов брав участь у виставах Молодіжного театру на Фонтанці, а також з

нимался в епізодичних ролях в кіно («Секретні доручення», «Ливарний, 4», «Технологія», «Переділ. Кров з молоком»).

Закінчивши в 2009 році навчання, Артур Литвинов був прийнятий в трупу Театру на Фонтанці. На цій сцені актор зіграв у виставах: «Метро» (Дук Маккен), «Дон Кіхот» (городянин), «Забути Герострата» (стражник), «Жорстокі ігри» (Микита), «Король і принц, або Правда про Гамлеті» (Гамлет), «Сім’я Соріано, або італійська комедія» (Рікардо). Вистава «Метро» в 2009 році був екранізований.

У кіно Артур Литвинов один час грав виключно епізодичні ролі. Його першою великою роботою на екрані стала головна роль майора поліції, заступника начальника відділу по боротьбі з наркотиками Андрія Халецького в 12-серійному детективі «Зрадник».

Фільмографія:

2000 Бандитський Петербург — 2 (Адвокат) — серіал

2002 Тріо

2006 Секретні доручення — серіал

2007 Ливарний, 4 (1-й сезон) — серіал

2008 Технологія

2008 Переділ. Кров з молоком

2009 Російський дубль — серіал

2009 Метро — фільм-спектакль

2010 Робінзон

2010 Гончі — 3 — серіал

2012 Хвіст — серіал

2012 Зрадник — серіал