Андрій Войновський

Фотографія Андрій Войновський (photo Andrey Voynovsky)

Andrey Voynovsky

  • День народження: 20.04.1959 року
  • Вік: 56 років
  • Місце народження: Москва , Росія
  • Дата смерті: 20.08.2015 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Вперше на екрані Андрій Войновський з’явився в 1969 році. Він зіграв головну роль у пригодницькій казці режисера Бориса Рыцарева «Веселе чарівництво» (знятої за мотивами п’єси-казки Ніни Гернет і Григорія Ягдфельда «Катя і чудеса»).

Вперше на екрані Андрій Войновський з’явився в 1969 році. Він зіграв головну роль у пригодницькій казці режисера Бориса Рыцарева «Веселе чарівництво» (знятої за мотивами п’єси-казки Ніни Гернет і Григорія Ягдфельда «Катя і чудеса»). Герой Андрія Войновского — хлопчик Лисичкін — разом з дівчинкою Катею рятували від чаклунських чар

Василину Прекрасну.

Через три роки Андрій знявся ще в одному чудовому дитячому фільмі – «Дивак з п’ятого «Б», що розповідає про пятикласснике Борі Збандуто, непосиді і выдумщике, якого призначають вожатим у перший клас.

Крім цих фільмів, Андрій також зіграв ролі другого плану в дитячих картинах «Чиполліно» і «Корті

до». На цьому його кар’єра кіноактора закінчилася.

Що стало з Андрієм далі невідомо. На «Мосфільмі» його координати не збереглися. Сам режисер Ілля Фрэз так відгукувався про нього: «Андрій Войновський був не зовсім звичайний для нашого кіно. Нескладний, некрасивий. Завжди серйозний, без тіні усмішки на обличчі. Його стриманість, непомітність, странноватость, а головне — відсутність прямого звичного кинообаяния насторожували, викликали подив: дозвольте, що це за герой? Його неохоче затвердили на цю роль…»

Фільмографія:

1969 Веселе чарівництво

1972 Чиполліно. Cipollino

1972 Дивак з п’ятого «Б»

1973 Кортик

1983 Троє на шосе

1988 Радості земні