Андрій Кузічев

Фотографія Андрій Кузічев (photo Andrey Kuzitsev)

Andrey Kuzitsev

  • День народження: 22.09.1970 року
  • Вік: 46 років
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 1996 році Андрій Кузічев закінчив ГІТІС. У різний час актор виступав на різних театральних підмостках. Одна з найбільш відомих театральних робіт – роль Максима в гучному виставі Кирила Серебренникова «Пластилін» у театрі «Центр драматургії і режисури» п/р А. Казанцева і М. Рощина. За цю роль Андрій Кузічев була удостоєна театральної премії «Чайка» за 2001 рік в номінації «Прорив».

Лауреат Театральної премії «Чайка» в номінації «Прорив» (2001, за роль Максима у виставі «Пластилін»)

Лауреат Призу за кращу чоловічу роль на Кінофорумі «Амурська осінь» в Благовєщенську (2004, за роль в х/ф «Ніч світла»)

Лауреат Призу імені Михайла Ульянова за кращу чоловічу роль на фестивалі «Московська прем’єра» (2008, за роль в х/ф «Райські птахи»)

Вибір шляху

Андрій Кузічев народився і виріс в Москві в сім’ї фізиків. Після закінчення школи юнак вступив в Московський архітектурний інститут. Здавалося, ніщо не віщувало того, що колись він стане актором. Будучи студентом, Андрій з метою підриву пішов викладати в Кіношколу малювання та історію мистецтв. Там він почав грати в студентському театрі і так захопився сценою, що через рік кинув навчання і вступив на акторське відділення ГИТИС (майстрова К. Е. Хейфеца).

Треба зазначити, що мама була рада тому, що Андрій вибрав професію актора. У свій час вона займалася балетом, і, таким чином, її мрія про сцену втілилася в сина

Театр

У 1996 році Андрій Кузічев закінчив ГІТІС. У різний час актор виступав на різних театральних підмостках. Одна з найбільш відомих театральних робіт – роль Максима в гучному виставі Кирила Серебренникова «Пластилін» у театрі «Центр драматургії і режисури» п/р А. Казанцева і М. Рощина. За цю роль Андрій Кузічев була удостоєна театральної премії «Чайка» за 2001 рік в номінації «Прорив».

Крім того Андрій Кузічев був зайнятий у спектаклях Міжнародної Конфедерації Театральних союзів «Дванадцята ніч» (Віола) і «Три сестри» (Тузенбах) у постановці Деклана Доннеллана; в спектаклях «Іншого театру», «Про баб» і «Качине полювання»; у виставі Театру на Малій Бронній «Близькість» (Дан).

Кіно. Перші ролі

У кіно Андрій Кузічев почав зніматися лише з 2002 року. Вже з перших робіт він заявив про себе як про серйозного кіноактора. Одна з таких його робіт – роль Микити в гучному детективному серіалі «Щоденник вбивці». У цьому захоплюючому проекті вміло перепліталися дві сюжетні лінії: детективна, що відбувається в наші дні, і автобіографічна, історично достовірна, заснована на щоденнику петербурзького студента Миколи Воїнова.

Інша помітна робота – головна роль у драмі Романа Балаяна «Місячні галявини». Герой Андрія Кузічева — викладач школи-інтернату Олексій, який закохується в молоду практикантку Лику. За цю роботу актор був нагороджений Призом за кращу чоловічу роль на Кінофорумі «Амурська осінь» в Благовєщенську в 2004 році.

У тому ж 2004 році Андрій Кузічев знявся у відомому історичному серіалі «Діти Арбата» в ролі Вадима Марасевича.

Кіно. 2005-12 роки

Кінороботи Андрія Кузічева відрізняються різноманітністю. Він знімається в драмах і мелодрам, історичних стрічках і ситкомах. За роль у фільмі «Райські птахи» актор був удостоєний призу за кращу чоловічу роль на фестивалі «Московська прем’єра» в 2008 році. Серед інших його ролей: Михайло в популярному серіалі «Не родись красивою», Гинце в драматичному серіалі «Доктор Живаго», Олексій Мисливців в серіалі «Ад’ютанти любові», Сашко Бондаренко в мелодрамі « Перша спроба», Чистик в драмі «Гідравліка» та інші.

Особисте життя

Андрій Кузічев одружений на актрисі Вікторії Толстогановою. У подружжя двоє дітей: дочка Варвара і син Федір.

Фільмографія:

2001 Сімейні таємниці — серіал

2002 Світські хроніки — серіал

2002 Щоденник вбивці — серіал

2002 Місячні галявини

2003 Лінії долі — серіал

2004 Ніч світла

2004 Діти Арбата — серіал

2004 Тато

2005-06 Не родись красивою — серіал

2005 Доктор Живаго — серіал

2005 Ад’ютанти любові — серіал

2007 Мовчун

2007 Кружовник

Травень 2007

2008 Служниця трьох панів

2008 Ключі від щастя

2008 Клінч

2008 Райські птахи

2008 Калейдоскоп

2009 дівич — Вечір- серіал

2009 Чужі душі

2009 Перша спроба

2010 Гідравліка

2010 Остання хвилина — серіал

2010 Про любоff

2010 Столиця гріха — серіал

2011 Ключі від щастя 2 — серіал

2011 Чорна мітка — серіал

2012 Моя велика сім’я — серіал

2012 Мільйонер