Алла Одінг

Фотографія Алла Одінг (photo Alla Oding)

Alla Oding

  • День народження: 16.07.1961 року
  • Вік: 55 років
  • Місце народження: Воронеж, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Нагороджена Медаллю «За заслуги перед Вітчизною» II ступеня (2006).

Сцена

Дитинство і юність Алли Одінг пройшло в її рідному Воронежі. Там же вона закінчила Воронезький інститут мистецтв (курс Ст. Ст. Тополаги), після чого у 1982 році вступила в ГАБДТ імені Горького.

З 1984 року Алла Одінг — актриса Санкт-Петербурзького державного Молодіжного театру на Фонтанці. У різні роки вона була зайнята в спектаклях: «Гроза» (Варвара), «Міщанин у дворянстві» (Маркіза Доримена), «Своя сім’я, або заміжня наречена» (Раїса Саввишна), «Склянка води» (Королева Анна), «Священні чудовиська» (Естер), «Король і принц, або Правда про Гамлеті» (Гертруда), «Лев узимку» (Елінор), «Йов» (Дебора).

Паралельно актриса виступала на сцені Театру Притулок комедіанта, грала Сваху в «Одруження Бальзамінова», Ісмену в «Антігоні».

Кіно

У кіно Алла Одінг почала зніматися в другій половині 80-х. Втім, до початку нового століття це були лише поодинокі роботи: вчителька Марія Степанівна у фільмі «Савраска», заступник головлікаря Аделаїда Альтаировна у фантастичній короткометражці «Не відлітай, землянин!», секретарка Алла Борисівна в комедії «Остання справа Вареного».

З 2000 року Алла Одінг регулярно знімається у фільмах і серіалах, переважно в ролях другого плану. Разом зі своїм чоловіком Олексієм Одингом вона брала участь у серіалах «Вулиці розбитих ліхтарів», «Ливарний», «Агентство НЛС». Одна з найвідоміших кіноробіт акторки – роль імператриці Катерини в пригодницькому серіалі режисера Олексія Кареліна «Мушкетери Катерини».

Фільмографія:

1987 Увійдіть, стражденні!

1987 Кащей Безсмертний — фільм-спектакль

1989 Савраска

1991 Не відлітай, землянин! — короткометражний

1994 Остання справа Вареного

1998 Мсьє Іван Провансі — фільм-спектакль

2000 Полювання на Попелюшку

2001 Вулиці розбитих ліхтарів -3 — серіал

2001 Забійна сила-3 — серіал

2002 Кріт-2 — серіал

2003 Жіночий роман

2004 Агентство НЛС-2 — серіал

2006 Вдих Видих

2007 Мушкетери Катерини

2007 Морські дияволи — 2 — серіал

2008 Вулиці розбитих ліхтарів -9 — серіал

2009 З чорного ходу

2009 Історія зечки

2010 Ментовські війни-5 — серіал

2011 Ливарний (6-й сезон) — серіал