Алевтина Євдокимова

Фотографія Алевтина Євдокимова (photo Alevtina Evdokimova)

Alevtina Evdokimova

  • День народження: 06.10.1939 року
  • Вік: 77 років
  • Місце народження: Основа, Харківська, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Оригінальне ім’я: Алла Євдокимова
  • Original name: Alla Evdokimova

Біографія

У кіно Алевтина Євдокимова почала зніматися відразу по закінченні Вдіку. Першу велику роль вона зіграла в психологічній драмі «Срібний тренер» (1963). З тих пір актриса знялася більш ніж у двох десятках фільмів.

Заслужена артистка РРФСР (1977)

Народна артистка РФ

Кавалер Ордена Дружби (1999)

Театр

Після закінчення в 1963 році акторського факультету Вдіку, Алевтина Євдокимова була прийнята в Малий театр (Москва). Тут вона грає і донині. Серед її ролей: Простакова («наталка полтавка» Д. Фонвізіна), дружина Міллера («Підступність і кохання» Ф. Шіллера), Надія Антонівна Чебоксарова («Скажені гроші» А. Н. Островського), Герміна («Старий добрий ансамбль» В. Губач) і багато інших.

Протягом 6-ти років, паралельно роботі в Малому театрі, Алевтина Євдокимова грала в театрі «Сфера».

Кіно

У кіно Алевтина Євдокимова почала зніматися відразу по закінченні Вдіку. Першу велику роль вона зіграла в психологічній драмі «Срібний тренер» (1963). З тих пір актриса знялася більш ніж двох десятках фільмів, серед яких: дитяча комедія «Я більше не буду», детектив «Крик тиші», лірична драма «Продлись, продлись очарованье…» та інші. Останнім часом в кіно не знімається, працює в театрі.

Фільмографія:

1963 Срібний тренер

1968 Крах («Операція проти Савинкова»)

1969 Чайковський

1970 Місія в Кабулі

1973 Сад

1974 Поцілунок Чаніти

1975 Фальшива монета

1975 Я більше не буду

1978 Версія полковника Зоріна

1980 Незваний друг

1981 Крик тиші

1982 Полин — трава гірка

1983 Ніжний вік

1984 Берег його життя

1984 Спадщину

1984 Продлись, продлись, очарованье…

1985 Третє покоління

1986 За явною перевагою

1986 Кур’єр

9 травня 1987

1993 Маленькі чоловічки Більшовицького провулка, чи Хочу пива