Аарон Екхарт

Фотографія Аарон Екхарт (photo Аарон Екхарт)

Аарон Екхарт

  • День народження: 12.03.1968 року
  • Вік: 48 років
  • Місце народження: Купертіно, Каліфорнія, США
  • Громадянство: США Сторінок:

Біографія

Американський актор, номінант на премію «Золотий глобус». Виконавець як головних, так і другорядних ролей у різноманітних фільмах, і володар кількох премій за роль в незалежній картині Нілу Бута «В компанії чоловіків» (1997).

Екхарт народився в Купертіно, штат Каліфорнія в родині поетеси і автора дитячих книжок Мері М.(Лоуренс) Екхарт і експерта з інформаційних технологій Джеймса К. «Сеньйора Джима» Екхарта і є молодшим із трьох їхніх синів. Отримав виховання при церкві «Святий останніх днів» (англ. Latter-day Saint). Підлітком Аарон жив з родиною спочатку в Англії, а потім і в Австралії, в Сіднеї. Після школи він на три роки відправився на Гаваї, де займався серфінгом, а пізніше служив у місії церкви «святих останніх днів» у Франції та Швейцарії. Свою акторську освіту Аарон Екхарт отримав в університеті «Бригам Янг», до

який закінчив у 1994 р. Аарон був заручений з актриссой Емілі Клайн, але розлучився з нею в 1998 р. Для зйомок у фільмі «Ерін Брокович» (2000) він спеціально придбав мотоцикл, щоб навчитися їздити на цьому транспортному засобі. У 2006 р., з’явилися чутки про романтичну зв’язку, яка виникла у Аарона з солістом американської кантрі-групи «ШиДэйзи» (SHeDAISY) Крістін Осборн після того, як він знявся в їх кліпі на пісню «i’m Taking The Wheel», де він цілується з Крістін протягом усього кліпу. Осборн також є членом церкви «святих останніх днів».

Кар’єра

Ще студентом Аарон Екхарт знявся в картині м

ормонскую тематику «Божа Скорботу». Він був номінований на премію «Золотий Глобус» як кращий актор в повнометражному ігровому комедійному фільмі «Тут палять» (Thank You for Smoking). Аарон Екхарт виконав роль окружного прокурора Харві Дента, також відомого, як Харві Дволикий в сіквелі фільму «Бетмен: Початок» і «Темний Лицар», яка з’явилася на екранах в 2008 р.

Фільмографія

2008: Темний лицар / The Dark Knight

2007: Смак життя / No Reservations

2007: / Meet Bill

2007: Нічого особистого / Nothing is Private

2006: Чорна орхідея / The Black Dahlia

2006: Плетена людина / The Wicker Man

2006: Тут курей

ят / Thank You for Smoking

2005: Порочні зв’язки / Conversations With Other Women

2005: Невдаха / Neverwas

2004: / Vapor

2004: Мисливець на вбивць / Suspect Zero

2003: Час розплати / Paycheck

2003: Останній рейд / The Missing

2003: Земне ядро / The Core

2002: Одержимість / Possession

2001: Обіцянка / The Pledge

2000: / Tumble

2000: Сестричка Бетті / Nurse Betty

2000: Ерін Брокович / Erin Brockovich

1999: щонеділі / Any Given Sunday

1999: Моллі / Molly

1998: Кривавий четвер / Thursday

1998: Твої друзі і сусіди / Your Friends & Сусідів

1997: У компанії чоловіків / In the Company of Men